Recurs compensatoriu, OUG 114, Secție specială - ce vrea PNL până pe 30 august 2019

Raluca Turcan. FOTO: Facebook / PNL
Raluca Turcan. FOTO: Facebook / PNL

PNL solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 26-30 august pentru clarificarea statutului unor proiecte legislative discutate în ultima perioadă.

„PNL solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului in perioada 26-30 August. În contextul actual, este imperativ ca până la începerea sesiunii ordinare să fie clarificat statutul unor proiecte aflate în Parlamentul României, dar care au fost vehement ignorate de majoritatea toxică PSD-ALDE", a transmis, luni, la Parlament, liderul deputaților PNL, Raluca Turcan.

Liberalii solicită introducerea pe ordinea de zi a următoarelor proiecte, în concordanță cu regulamentul Camerei Deputaților și a Constituției:

"- Abrogarea recursului compensatoriu, în urma căruia un număr alarmant de 19000 de infractori au ieșit din închisorile României. Mulți dintre aceștia au recidivat deja și s-au întors în spatele gratiilor. Și mai mulți însă sunt în continuare în libertate și reprezintă un pericol real pentru cetățeni.

- Desființarea secției speciale de investigare a magistraților. Această secție este doar un mijloc politic prin care actuala coaliție de guvernare încearcă să politizeze și să subjuge justiția, afectatând astfel independența actului de justiție

- Abrogarea Ordonanței 51/2019 care scoate transportul rutier interjudețean de persoane din sfera serviciilor publice. Această Ordonanță a fost atacată inclusiv de Avocatul Poporului la Curtea Constituțională care a întărit faptul că transporturile rutiere de persoane sunt și trebuie să rămână în continuare servicii publice

- Respingerea OUG 114 - Ordonanța lăcomiei PSD- ADLE care a aruncat în aer cursul leu/euro, care a sărăcit populația, care a blocat creditarea și a sărăcit investitorii;

- Respingerea Legii privind amnistia și grațierea, ascunsa la Comisia Juridică și care poate oricând sa lovească din nou, in favoarea infractorilor", conform deputatului liberal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel