PNL - testul PISA vs. autostrăzi. Chirieac, răspunsul care se va viraliza

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat opoziția PSD - PNL și modul în care cele două partide ar putea acționa de acum înainte, pornind de la o discuție despre autostrăzi. 

"De mult nu a mai fost o dezbatere atât de interesantă în Parlamentul României, pe tema eliminării supraaccizei pe carburant. Această supraacciză a fost introdusă de Guvernul Ponta, în 2013, cu o promisiune: că punem noi, Guvernul, pe lângă toate taxele incluse în preţul carburantului, o suprataxă ca să strângem bani de autostrăzi. Ştiţi ce s-a întâmplat? Au furat ca nişte nesimţiți. Cetăţeanul onest a plătit aceste taxe Guvernului român. Din 2013, până în 2019, Guvernul a încasat de la noi miliarde de lei şi, în şapte ani, s-au strâns miliarde de euro şi, în nesimţirea lui, Guvernul, în mai multe formule, în mai multe echipe, ne-a furat banii. Nu a construit autostrăzi, a luat miliardele pe care noi i le-am dat lui cu această destinaţie şi a făcut deturnare de fonduri. Anunţ public faptul că cine a făcut deturnare de fonduri cu aceste miliarde trebuie să răspundă. Această minciună şi această hoţie trebuie să se termine", a spus Radu Tudor în emisiunea sa, "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

Vezi și:  Eiminare supraacciză. Radu Tudor: Această minciună trebuie să se termine. Purceaua e moartă în coteţ!

Chirieac, răspuns pentru Radu Tudor

"Ca să nu mai întrebăm cine este PSD, astăzi, să-şi intre în haina de partid de opoziţie, că despre asta e vorba, şi să facă opoziţie cum crede de cuviinţă. Ce ai spus, dumneata, acum, Radu Tudor? Logic, ai spus un lucru perfect adevărat care, normal, ar trebui anchetat de instituţiile statului. Mi-ai luat mie, poporului român, 4 miliarde jumate de euro în şapte ani să îmi faci autostrăzi. Banii ăştia guvernele din România i-au deturnat. Un caz grav.

Ştii  ce îţi răspund eu, pe baza testului PISA, şi cum îţi dau răspunsul, care sigur va intra în reţelele de socializare? "Lasă domnule că autostrăzi facem cu banii pe care îi luăm de la PSD-iștii hoţi care au furat ţara". Ţi-am dat un argument imbecil, incapabil să îl argumentezi logic şi economic, dar care are o calitate imensă: este foarte uşor de înţeles şi pentru analfabeţii funcţionali. El va fi citit cum se cuvine şi cu asta am rezolvat situaţia din punctul de vedere al PNL", a spus, acid, analistul politic Bogdan Chirieac.

PSD, mesaje în opoziție

"Vreau să ştiu cum face face opoziție PSD în situaţia asta. Va folosi acelaşi tip de mesaje, foarte simple altminteri? "Atenţie! PNL va mări preţul la pompă", "PNL a mărit preţul la carburant". Cumva e un argument că s-a depreciat euro/leu, în zona asta. Aşadar, atenţie cum face opoziţie", a mai subliniat analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel