PNL taie în carne vie, acolo unde a pierdut alegerile

Sursa foto: Facebook Siegfred Muresan
Sursa foto: Facebook Siegfred Muresan

Filiala Olt a PNL a exclus din partid, după analiza rezultatelor obţinute la alegerile europarlamentare, patru primari, doi viceprimari şi şapte consilieri locali, potrivit preşedintelui organizaţiei judeţene liberale, Liviu Voiculescu. 

Acesta a precizat vineri că excluderile au fost determinante de rezultatele slabe şi dezinteresul manifestat la alegerile europarlamentare ori de partizanatul cu adversari politici. 

"Au fost excluşi, în urma deciziei Biroului Judeţean al PNL Olt, primarul oraşului Scorniceşti, Ion Prioteasa, primarul comunei Izbiceni, Marian Gulie, primarul şi viceprimarul comunei Pleşoiu, primarul şi viceprimarul comunei Vulpeni, patru consilieri locali de la Pleşoiu şi trei consilieri locali de la Vulpeni", a spus Voiculescu. 

El a menţionat că au mai fost decise şi alte măsuri ce vizează alte organizaţii locale liberale, fiind date şi mai multe avertismente. Viceprimarii şi consilierii liberali excluşi din partid îşi vor pierde mandatele, PNL urmând să transmită către consiliile locale documentele privind excluderile. Mandatele primarilor nu vor fi afectate de excluderea din PNL.

Voiculescu a anunţat vineri, într-o postare pe facebook, că alegerile europarlamentare au fost un test pe care unii membri ai partidului "l-au picat" din dezinteres sau pentru că aveau alte simpatii politice. 

"Împreună cu Biroul Judeţean al Filialei am decis să păstrăm alături de noi adevăraţii liberali, oameni care au muncit, s-au străduit şi au depus eforturi considerabile pentru ca vocea PNL să fie auzită în tot judeţul şi mesajul nostru să intre în fiecare casă. Alegerile europarlamentare au fost un test, unul pe care, din păcate, câţiva dintre membrii noştri l-au picat, fie pentru că au fost copleşiţi de dezinteres, fie pentru că au tratat cu indiferenţă importanţa acestor alegeri ori fie pentru că simpatiile au fost altele decât cele asumate la început de drum. Procentele obţinute de unii primari şi câteva organizaţii PNL din judeţ în urma alegerilor din 26 mai ne-au convins că este cazul să le redăm libertatea de a alege ceea ce doresc să facă în continuare şi alături de cine. Oricine altcineva în afara PNL. Noi, adevăraţii liberali care am rămas, le dorim succes!", a scris vineri, pe facebook, Liviu Voiculescu. 

PNL a obţinut în judeţul Olt la alegerile europarlamentare 45.236 voturi, reprezentând 25,09% din totalul voturilor valabil exprimate şi s-a clasat pe locul secund, după PSD, care a obţinut 44,57% din voturi. 

Vezi și: Denunț penal împortriva lui Teodor Meleșcanu pentru votul din diaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel