Urmărește emisiunea live


PNL: PSD și guvernul au ratat ținta. Eșec răsunător

PNL acuză într-un comunicat PSD și guvernul Grindeanu de ratarea țintelor bugetare.


”Eficiența guvernamentală la 3 luni se prefigurează a fi un eșec răsunător, pe care cu o seninătate debordantă atât premierul Sorin Grindeanu, cât și președintele PSD, Liviu Dragnea, vor să o prezinte ca drept un succes, susține PNL.

În primul rând, anunțul premierului Grindeanu potrivit căruia în primul trimestru au reușit să obțină venituri la bugetul de stat cu doar 4 miliarde lei peste perioada similară din 2016, arată ratarea țintei angajate în bugetul de stat, adică realizarea unui un plus de 6,9 miliarde lei față de anul trecut. Aceasta înseamnă că Guvernul Grindeanu-Dragnea are la 3 luni cea mai mică rată de colectare a veniturilor la buget de la ieșirea României din criză.

În al doilea rând, declarațiile liderului PSD Liviu Dragnea potrivit cărora în primul trimestru 2,97 miliarde lei reprezintă veniturile din fondurile europene, din totalul veniturilor la buget, dinamitează complet ideea că Guvernul ar fi în grafic sau măcar pe aproape în privința colectării.

De ce? Tocmai pentru că aceste fonduri UE, trecute artificial la capitolul venituri bugetare, reprezintă de fapt subvențiile pentru agricultură, care vin automat în țară. Diferența atât de mare față de 2016 este legată de problemele întâmpinate de fostul Guvern în prima parte a anului, dar remediate în partea a doua. Ceea ce înseamnă că anul acesta subvențiile agricole se regăsesc în primul trimestru la venituri, dar nu se vor regăsi la același nivel și în al doilea sau al treilea trimestru.

Astfel, dacă actualul Guvern ar fi cinstit cu opinia publică s-ar constata un lucru destul de grav la așa-zisul bilanț de 100 de zile, care arată că nu este departe de a pune țara în cap.

Punând deoparte subvențiile pentru agricultură venite de la UE, constatăm că minusul de 2,9 miliarde lei față de angajamentul pe 2017 efectiv se dublează. Aceasta este crunta realitate pe care Dragnea &Co încearcă să o cosmetizeze: cea mai mică rată de colectare a veniturilor la buget din 2008 până în prezent”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel