Victor Ponta, reclamat de PNL pentru abuz în serviciu

La Parchetul instanței supreme a fost depusă plângere penală împotriva premierului Victor Ponta, motivul fiind că nu organizează alegeri parţiale la preşedinţia Consiliul Judeţean Cluj, după demisia lui Horea Uioreanu.

Co-preşedintele executiv al PNL Cluj, Mihai Seplecan, a depus, marţi, la Parchetul instanței supreme, o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva premierului Victor Ponta, nemulțumit că prim-ministrul, deși a fost notificat după al doilea tur al alegerilor prezidențiale să facă demersurile pentru organizarea alegerilor parţiale pentru funcția de președinte al CJ Cluj, "a ales să nu respecte legea", potrivit Mediafax.

"Deși a fost notificat din vreme și în mod repetat cu privire la necesitatea organizării de alegeri parţiale pentru funcția de președinte al CJ Cluj, premierul Victor Ponta a ales să nu respecte legea, motiv pentru care marţi am depus plângere penală la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) împotriva premierului Victor Ponta, pentru abuz în serviciu. După turul al doilea al alegerilor prezidențile, l-am notificat pe Victor Ponta să respecte legea și să facă diligențele necesare desfășurării alegerilor parţiale pentru funcția de președinte al CJ Cluj. Am cerut să se adopte o Hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, data de desfășurare a alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al CJ Cluj", arată Seplecan, care este liderul grupului de consilieri judeţeani al PNL Cluj.

Acesta susţine că a așteptat suficient ca premierul "să binevoiască să aplice legea în județul Cluj" și să emită un act normativ care să stabilească data alegerilor pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, lansând, totodată, un apel și către liberalii din alte organizații care se confruntă cu o  situație similară.  

"Dorim tragerea la răspundere penală a numitului Victor Ponta pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Nu numai județul Cluj este în această situație, aceasta generalizându-se la nivel național. Liderii PSD sunt în degringoladă și în loc să vadă interesul cetățeanului ca fiind prioritar se agață de putere. Îi îndemn pe colegii din alte județe în care nu s-au organizat alegeri parțiale și unde Victor Ponta a ales să încalce legea, să ne urmeze exemplul și să îl acționeze în judecată pe acest politician fără nici un respect față de legi și banii românilor", scrie Seplecan.

Funcţia de preşedinte al Consiliului Județean Cluj a rămas vacantă în 6 octombrie 2014, când s-a dat curs demisiei lui Horea Uioreanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel