PNL NU vrea să dubleze alocațiile și cere lecții de la PSD. Vâlceanu: Vin eu cu bani de acasă?

Deputatul PSD, Daniel Suciu, acuză că PNL dezinformează în retorica pe care o duce pentru a nu dubla alocațiile copiilor. 

Daniel Suciu, deputat PSD, a afirmat, la Digi24, că ”dl Vâlceanu nu neapărat că omite să spună, ci dezinformează pentru că-n 2019, când au propus mărirea alocațiilor, vin și ne spun acum că au găsit o sursă de finanțare validă, care era bugetul asigurărilor sociale și nu poți muta bani din acest buget în bugetul de stat, e interzis prin lege, așa că sursa lor de finanțare a fost greșită, tocmai de aceea a trebuit mărit plafonul, schimbat deficitul, așa că argumentul nu stă în picioare. Și în 2019, bugetul de stat era propus și a trecut printr-un amendament și noi ne-am supus deciziei Parlamentului și am găsit soluții de finanțare pentru copii”. Social-democratul le sugerează liberalilor să nu renunțe la taxarea marilor corporații, pentru că PNL ”din ce ni se pare nouă, guvernează pentru corporații, nu pentru români”. 

PNL nu știe de unde să ia bani de alocații: Să spună PSD de unde

Dan Vâlceanu, deputat PNL, a reacționat: ”Când au făcut amendamentul, erau dezbaterile pe legea bugetului, nu după ce fusese adoptat”. Realizatorea de la Digi24 i-a amintit că și-au asumat răspunderea pe buget, nu l-au dezbătut. Vâlceanu a precizat că PSD a făcut amendamente, chiar și-n această situație. ”PSD a făcut amendamente. Și noi am făcut și a fost adoptat în cadrul dezbaterilor, nu după ce fusese adoptat. Noi n-am venit cu această propunere după ce bugetul a fost adoptat și știam că nu sunt bani pentru așa ceva. Doi, vorbim de o sumă de 6 miliarde de lei, nu de 2 miliarde cât a fost impactul bugetat pe măsura propusă de noi, cu dublarea alocațiior.” a mai spus Vâlceanu. ”Ei spun doar atât: ”Să facă rost de bani”. Păi vin eu cu banii de acasă sau dl Suciu? Sunt banii românilor! Românii au nevoie și de autostrăzi. Să spună dânșii de unde să luăm banii ăștia” a continuat liberalul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel