PNL, mișcare de forță pentru debarcarea lui Tăriceanu

Liderii senatorilor liberali au fost mandatați să demareze strângerea de semnături pentru schimbarea din funcție a președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat marți copreședintele PNL Alina Gorghiu. Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că motivul unui asemenea demers al PNL ar putea avea legătură cu Justiția.  

"Este un demers de bun simț și firesc pe care PNL îl demarează încă din această săptămână. Trebuie strâns un anumit număr de semnături. Cei care au expus în spațiul public dorința de a se alia la acest demers au fost cei de la UNPR. (...) Dacă tot dorim recredibilizarea Parlamentului este o variantă schimbarea președintelui Senatului", a spus Gorghiu, într-o conferință de presă, ciează Agerpres.

Ea a susținut că Tăriceanu "nu îndeplinește nici pe departe standardele" pentru șefia Senatului și l-a catalogat drept "o persoană toxică".

Bogdan Chirieac: Are legătură cu Justiția

Rugat la România TV să comenteze în legătură cu acest subiect, analistul politic Bogdan Chirieac a declarat: "Mă gândesc că are legătură cu Justiția. Senatul nu ar fi votat niciodată ridicarea imunității pentru Călin Popescu Tăriceanu. Nu înțeleg de unde vine această idee de a-l schimba pe Tăriceanu cu opt luni înainte de alegerile generale. Trebuie să aibă legătură cu Justiția, cu ridicarea imunității. Eu nu văd alt motiv decât acesta", a declarat pentru sursa citată, prin telefon, analistul politic.

Întrebat dacă spune că i se pregătește un dosar actualului președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, Bogdan Chirieac a replicat: "Da, eu cred că da. (...) Probabil că se va ridica imunitatea cu toate voturile, mai puțin ALDE și PMP", a adăugat analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel