Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  PNL și USR, finanțări ilegale. Dan Barna dă vina pe Dragnea

Dan Barna
Dan Barna

Președintele USR Dan Barna a declarat, pentru DC News, că informația despre dosarul penal deschis USR-ului nu este adevărată, o instanță deja hotărând că ceea ce USR a făcut în campania electorală este legal. 

O informație bombă a pus pe jar partidele politice diin opoziție: Parchetul a deschis dosare pentru campanii electorale finanțate ilegal. Partidele vizate: PNL și USR. Președintele USR, Dan Barna, spune că lucrurile sunt foarte simple și că ceea ce a făcut partidul său în campanie este corect și legal.

Mai mult, Barna dă vina pe Liviu Dragnea. "Numărul 50/2018 pe care domnul Dragnea îl prezintă este numărul de înregistrare la Parchet al unei plângeri facute de AEP către parchet. Este o formalitate ca toate plângerile să primească acest număr. Sunt două plângeri pe care noi le-am contestat în instanță și Curtea de Apel ne-a dat câștig de cauză. Mai precis este vorba despre finanțarea campaniilor locale și parlamentare prin intermediul unei platforme electronice unde oamenii puteau dona online. Această platformă a fost considerată ilegala de către AEP", ne-a spus Barna.

Instanța a decis returnarea sumelor confiscate

Deși USR nu are o decizie definitivă în instanța civilă, Dan Barna este foarte încrezător în faptul că nici la Parchet nu va fi o problemă cu acest caz. "După ce am câștigat în primă instanță, Curtea a dispus și returnarea sumelor către USR. În acest context, ceea ce a făcut USR este legal. Pană acum nu a fost chemat nimeni de la USR să dea explicații la parchet deoarece nu există temei, lucru consfințit deja de instanța civilă", ne-a mai spus Barna.     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel