EXCLUSIV  ”PNL, dosar penal”. Tănase, precizări: Despre acest lucru este vorba!

Orban
Orban

Trezorierul Partidului Național Liberal, Antonel Tănase, a declarat, pentru DC News, că nu există niciun dosar penal deschis pe numele PNL și că tot scandalul, din jurul presupuselor finanțări ilegale din campania electorală 2016, este forțat politic.

Președintele PNL, Ludovic Orban a refuzat să comenteze informația dată de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), potrivit căreia PNL a beneficiat de finanțări ilegale în campania electorală 2016 și ne-a redirecționat către trezorierul partidului, Antonel Tănase. Acesta a oferit pentru DC News explicații privind fondul problemei.

"Procesul verbal care s-a făcut în urma alegerilor parlamentare are inserată o frază în care se spune că va fi redirecționat către organele competente. De fapt, despre ce este vorba: PNL a negociat o sumă pentru servicile unui consultant și apoi a împărțit plata acestei sume către filiale”, a zis Tănase.

Momantan cazul este în faza adminsitrativă

”Cei de la AEP au considerat că această chestiune este neconformă. AEP a trimis apoi procesul verbal de control prin care a zis că ne invalidează sumele plătite la ANAF, care la rândul ei, l-a trimis la Direcția Generală Anti-Fraudă. Anti-Frauda a trimis către AEP că sesizarea e în lucru. Sesizarea își urmează cursul administrativ, iar noi, văzând că doar 10 % dn bani au fost invalidați, am decis să nu facem nicio contestație”, a mai zis liberalul.

Tănase consideră că e un scandal forțat politic și neagă faptul că PNL ar fi urmărit penal de Parchet. "Este o chestiune forțată politic și se încearcă să se dea o turnură penală cazului. Nu există niciun dosar penal la parchet pe numele PNL pentru finațarea campaniei electorale din 2016", a concluzionat Tănase.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel