Rareş Bogdan, reacţie după sesizarea Comisiei de la Veneția: PSD vrea murdărirea imaginii României pe plan extern

Rareș Bogdan FOTO AGERPRES
Rareș Bogdan FOTO AGERPRES

Rareș Bogdan a criticat, joi, PSD, despre care afirmă că vrea ”murdărirea imaginii României pe plan extern”, după ce social-democrații au sesizat Comisia de la Veneția în privința proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi, pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea.

”Încearcă să-și joace ultima lor carte, să joace pe murdărirea imaginii României pe plan extern, pe care oricum au făcut-o zob în ultimii ani de zile.(...) Sunt locuri unde PSD încă reușește să manipuleze, au reușit în cadrul Comisiei de monitorizare, poate pentru că nu le-au fost prezentate suficient de bine argumentele, poate au încercat să manipuleze ordinar. La Comisia de la Veneția nu vor reuși nimic, pentru că acolo va merge atât ministrul justiei Cătălin Predoiu în care am toată încrederea, cât și specialiștii noștrii, unde vor explica totul exact de clar", a declarat pentru Mediafax europarlamentarul PNL Rareș Bogdan.

Critici aduse şi pentru menţinerea lui Tudorel Toader în componenţa Comisiei

El a criticat și menținerea fostului ministru al Justiției Tudorel Toader în componența Comisiei de la Veneția. "Nu mă bazez pe Tudorel Toader, care este încă membru al Comisiei de la Veneția și ar trebui schimbat de urgență, sper să se întâmple asta cât mai repede”, a adăugat liberalul.

Rareș Bogdan a ținut să precizeze că Guvernul va respecta decizia finală a Comisiei de la Veneția.

"Vom respecta în tocmai, noi suntem partide europene, suntem partidul care respectă toate forurile, că se numesc comisie, Parlament sau Comisia de la Veneția. Vom respecta întru totul, dar asta nu înseamnă că nu ne vom prezenta argumentele", a mai declarat Rareş Bogdan. Adunarea Parlamentară a Consiliul Europei (APCE) a sesizat, miercuri, Comisia de la Veneția, la solicitarea PSD, pe tema proiectului de lege asumat de Guvern privind alegerea primarilor în două tururi. PSD acuză „un abuz de putere al Guvernului Orban”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel