PNL depune moțiunea de cenzură. Chirieac: Este absolut necesar!

Klaus Iohannis-Ludovic Orban
Klaus Iohannis-Ludovic Orban

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situaţia actuală de pe scena politică, după ce Ludovic Orban a anunţat că PNL va depune moţiunea de cenzură.

Un scandal a avut loc în PNL, după ce mai mulţi liberali s-au opus moţiunii de cenzură. Au fost două tabere aproape egale, pro şi contra moțiunii. Cei care sunt împotriva depunerii spun că, de data aceasta, ar trebui să aibă pe hârtie 233 de semnături, cele necesare ca număr de voturi, astfel încât să fie asumate, să nu aştepte să obţină sprijinul necesar.

"Este absolut necesar (n.r. să aibă pe hârtie 233 de semnături). Vă daţi seama ce s-ar întâmpla dacă ar pica moţiunea şi domnul Iohannis ar vrea să meargă la Cotroceni? Oricum, nu trebuie să ne temem. Cel care va decide dacă se introduce sau nu moţiunea de cenzură nu este domnul Orban, ci domnul Iohannis. Că o anunță domnul Orban, da. Asta este mişcarea politică. Apoi, Guvernul ar trebui să cadă după 10 octombrie, ca 45 de zile să cuprindă şi turul doi al alegerilor prezidenţiale. Primul tur este pe 10 noiembrie şi al doilea pe 24 noiembrie. Acum nu ştiu ce interese ar putea fi... Probabil că ştiu dânşii mai bine, că un guvern interimar nu poate da ordonanţe de urgenţă. Asta înseamnă că, sub nicio formă, din nu ştiu ce motiv, ceva de îndreptat, necesar, poate chiar la cererea preşedintelui, nu s-ar mai putea face. Guvernul interimar nu poate da ordonanţe de urgenţă ", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea "Obiectiv" de la Antena 3.

Vezi și: Ludovic Orban: PNL e dispus să preia guvernarea. Depunem moţiune de cenzură

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel