PNL critică noul Cod Fiscal. Cătălin Predoiu: "Un instrument periculos"

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, că relaxarea fiscală propusă de Guvern, prin noul Cod Fiscal, trebuie pregătită, pentru că altfel ar provoca dezordine economică. Cătălin Predoiu acuză Guvernul că nu are intenţia de a aplica aceste măsuri şi că este o dezinformare a publicului. 

"O astfel de politică de relaxare fiscală trebuia pregătită pentru a avea succes. Guvernul Ponta nu a pregătit implementarea unor politici de relaxare fiscală. A trece la o relaxare fiscală fără să-şi fi făcut temele în prealabil ar însemna să compromită astfel de măsuri care s-ar întorce împotriva economiei. (...) E foarte greu pentru domnul Ponta, pentru că intrând cu buldozerul în evaziunea fiscală ar descoperi anturajul său politic", a comentat Cătălin Predoiu. 

Prim-vicele PNL a adăugat că "relaxarea fiscală presupune compensarea veniturilor care, în primă fază, nu s-ar mai încasa la buget de venituri suplimentare. Avem de a face cu o poziţie demagogică din parea premierului. Dânsul ştie foarte bine că nu poate aploca acum o relaxare fiscală pentru că nu şi-a creat reformele care să-i aducă venituri la buget. Relaxarea fiscală în mâinile lui Ponta este un instrument periculos, pentru că ar putea produce pagube chiar celor cărora se adresează. Guvernul Ponta nu şi-a făcut temele, pentru că nu a pregătit această relaxare fiscală". 

"Poziţia guvernului Ponta este una de dezinformare, de intoxicare a staţiului public cu o falsă problemă. Nu există intenţia reală de a proceda la o astfel de măsură, pentru că nu s-au creat premisele structurale. În câteva zile vom prezenta soluţia noastră pentru viitor. Ceea ce vom propune este sustenabil, bazat pe realităţile economice. Ceea ce ne propune Ponta ne-ar conduce la o dezordine economică. Îl incurajăm să ia taurul de coarne, să combată evaziunea, să continue reforma, si apoi să se gândească la măsurile pe care le propune", a mai spus Cătălin Predoiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel