PNL: Bacalaureatul 2018 încalcă legea; probele de competenţe sunt în afara legii

bacalaureat 2019
bacalaureat 2019

Deputatul Marilen Pirtea, preşedintele Comisiei pentru Educaţie a PNL, a afirmat, într-un comunicat de presă, că Bacalaureatul 2018 încalcă legislaţia, probele de competenţe sunt în afara legii, iar instanţa poate anula cu uşurinţă examenul.

Potrivit comunicatului, Marilen Pirtea susţine că 'Ordinul ministrului Educaţiei prin care se stabileşte calendarul examenului de bacalaureat 2018 şi care a 'revoluţionat' sistemul prin mutarea probelor de competenţe în luna februarie încalcă grosolan Legea Educaţiei Naţionale şi Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat'. El a spus că 'PSD pare chitit să distrugă învăţământul'.

Elevii care au promovat clasa a XII-a/a XIII-a vor susţine examenul naţional de bacalaureat

'Articolul 77, alineatul 2 din Legea Educaţiei Naţionale prevede că 'elevii care au promovat clasa a XII-a/a XIII-a vor susţine examenul naţional de bacalaureat'. Mai mult decât atât, Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat prevede că 'dreptul de a susţine bacalaureatul îl au elevii care au promovat învăţământul liceal, indiferent de forma de învăţământ'.

Ei bine, în acest moment, niciun elev din promoţia 2018 nu a promovat clasa a XII-a', a menţionat Marilen Pirtea. Deputatul a adăugat că Ordinul de ministru poate fi anulat cu uşurinţă în instanţă, ceea ce va crea haos în desfăşurarea bacalaureatului.

Anularea ordinului

'Oricine va contesta Ordinul de ministru nr. 4792/31.08.2017 va avea şanse mari să obţină în instanţă anularea acestuia. Astfel, ne vom afla în situaţia în care tot ceea ce s-a desfăşurat până în acel moment va fi anulat, o situaţie fără precedent în sistemul educaţional românesc. Incompetenţa PSD loveşte din nou în educaţie, ne face de râsul lumii şi dă de lucru suplimentar şi inutil unor zeci de mii de elevi şi profesori', a declarat Pirtea.

[citeste si]

Reacţia deputatului liberal vine în contextul mai multor semnale primite din partea directorilor de liceu şi subliniază recenta intervenţie a fostului secretar din Ministerul Educaţiei pe subiect, Oana Badea, se mai arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel