PNL, alianță cu Băsescu. Marian Petrache: Mă scuzați, așa e în politică

PNL ia în calcul o alianță cu partidul lui Traian Băsescu. După ce două voci liberale puternice au dat de înțeles că este o variantă deja luată în calcul, astăzi, Marian Petrache a făcut lumină.

PNL se pare că face calcule pentru guvernare cu PMP și USR. Această posibilitate a fost transferată din zona ipotetică în cea a calculelor politice de către liberalii Adrian Oros și Iulian Dumitrescu. Din declarațiile lor reiese faptul că partidul istoric ar fi tentat să se alieze curând chiar și cu partidul lui Traian Băsescu pentru a lua guvernarea de la PSD. În urmă cu puțin timp, o altă voce puternică din interiorul PNL a susținut că în contextul căutării variantei de a crea majoritate se admite și o astfel de soluție. 

"Nu e o prostie deloc"

"Atunci când va fi cazul să discutăm de o posibilă guvernare vedem cine se va alia proiectului nostru. (...) Cei doi colegi ai mei au spus că PNL-ul e dator să dea PSD-ul jos de la putere având în vedere gafele pe care le face în procesul de guvernare și să se alieze în așa fel încât să facă o majoritate parlamentară încât să poată să facă lucrul acesta, dacă va ieși vreo moțiune de cenzură. (...) Mă scuzați, așa e în politică, cauți să faci majorități. Mi se pare mie că PSD-ul a făcut majorități cu PMP-ul în administrația locală. E în regulă. Deci ei au voie, noi nu avem voie. Nu e o prostie deloc. Nu poți să guvernezi fără să ai o majoritate", a declarat Marian Petrache la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel