PNL, alegeri două tururi. Mișcarea lui Orban

Scutaru Cristina / 09 ian 2020 / 22:14
vot
vot

Ludovic Orban a zis ce vrea să facă vizavi de alegerile în două tururi.

Ludovic Orban a spus că există mai multe variante pentru a se reveni la alegerea primarilor în două tururi, fie prin adoptarea unui proiect de lege în Parlament, fie prin asumarea răspunderii de către Guvern sau prin ordonanță de urgență.

”PNL își dorește vot în două tururi la alegerile locale. PSD a făcut un tertip în Parlament, vom încerca să aducem în plenul Camerei Deputaților. Asta este o variantă, mai avem încă două: angajarea răspunderii și varianta OUG. Astea sunt cele trei soluții pentru ca primarii să fie aleși democratic, cu jumătate plus unu dintre cetățenii cu drept de vot din fiecare comunitate.

Legiferăm ceea ce-și doresc oamenii, nu potentații. Peste 85 la sută dintre cetățeni își doresc legitimitate solidă pentru primari. Fiecare primar este ales pentru patru ani și pune în practică planul de dezvoltare a localității. Altfel, un primar poate fi ales cu voturile a doar 20 la sută dintre alegători, iar 80 de procente nu l-au susținut”, a zis Ludovic Orban în emisiunea realizată de Denise Rifai.