PNDL. A.O.R., solicitare URGENTĂ către Guvernul Orban

A.O.R. - Asociația Orașelor din România reafirmă solicitarea unei întâlniri urgente cu Guvernul Orban, privind PNDL.

'Ca urmare a necesităţii unei a doua rectificări care să corecteze nedreptatea făcută pentru cetățenii oraşelor în acest an, cât şi pentru stabilirea unei strategii referitoare la mecanismul de alocare a sumelor necesare bugetelor locale în anul 2020, care să evite discriminarea orașelor mici și mijlocii, A.O.R.- Asociația Orașelor din România reafirmă solicitarea unei întâlniri urgente, în această săptămână, cu Prim-ministrul României, dl. Ludovic Orban, împreună cu miniștrii de Finanțe, dl. Florin Cîțu, și cel al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, dl. Ion Ștefan.

 Pentru rezolvarea dificultăților financiare grave cu care se confruntă orașele mici, văduvite de importante sume de bani la ultima rectificare bugetară, Conducerea A.O.R. este pregătită oricând pentru o întâlnire cu Executivul, menită să deblocheze această situaţie de criză în care se află comunitățile din România.

Asociația Orașelor din România (A.O.R.) este interesată să înțeleagă cum se va pune în aplicare hotărârea de alocare a sumei de aproximativ 400 de milioane de lei pentru facturile curente legate de derularea Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), hotărâre ce a fost adoptată fără consultarea structurilor asociative implicate.

A.O.R. reamintește că, prin rectificarea făcută prin OG/12.08.2019 şi adoptarea HG 752/14.10.2019, parte a prevederilor din ordonanţa menţionată, 27 de orașe au primit între 3 şi 10 lei/locuitor, 16 orașe între 11 şi 20 lei/locuitor şi 14 orașe între 21 şi 30 lei/locuitor.

A.O.R., reprezentantă a 216 orașe mici și mijlocii, își exprimă dorința și deschiderea către dialog cu administrația centrală, pentru rezolvarea problemelor bugetare disperate ale comunităților locale.

Asociația Orașelor din  România este hotărâtă să fie în continuare partener activ în realizarea de proiecte de acte normative, în beneficiul colectivităților locale, știut fiind faptul că dispunem de o expertiză care trebuie să fie luată în seamă și pe care o vom folosi pentru a răspunde pozitiv ori de cate ori vom fi solicitați.' potrivit unui comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel