PMB. Bogdan Stanoevici nu mai e manager la Circul Metropolitan. Cine îi va lua locul

Contractul de management al lui Bogdan Stanoevici la Circul Metropolitan a încetat, în urma unei misiuni efectuate de către Corpul de Control al primarului general, informează Primăria Capitalei prin intermediul unui comunicat.

'Începand cu data de 3 februarie, domnului Bogdan Stanoevici i-a încetat contractul de management la Circul Metropolitan Bucureşti, acesta aflându-se în preaviz de 15 zile. După această perioadă, primarul general va numi o nouă conducere interimară, până la organizarea concursului de management. Măsura a fost luată în baza unei misiuni de control efectuate de Corpul de Control al primarului general, din care rezultă un management defectuos la nivelul instituţiei conduse de Bogdan Stanoevici, atât în calitate de angajator cât şi în calitate de ordonator terţiar de credite', precizează PMB.

Conform raportului, 'în decursul anilor 2017 - 2018, au fost achiziţionate trei producţii artistice din străinătate în valoare totală de 595.000 euro, care au adus încasări totale de doar 52.000 euro, deşi managerul are ca atribuţie principală 'urmărirea modului de realizare a veniturilor proprii programate şi găsirea de soluţii pentru creşterea acestora, menţionează sursa citată.

PMB precizează că din analiza modului în care au fost încheiate aceste contracte s-au constatat mai multe deficienţe: nu a fost prezentată modalitatea prin care s-a ajuns să fie ales producătorul extern; contractele externe sunt semnate doar de managerul instituţiei şi nu prezintă viza de control financiar preventiv propriu şi nici viza de legalitate juridică.

'Deşi existau posturi vacante în organigrama Circului Metropolitan Bucureşti, managerul a preferat să lucreze pe contracte de colaborare: la nivelul anului 2018 au fost încheiate 'contracte de colaborare, atât cu colaboratorii externi cât şi cu proprii angajaţi: 1.138 contracte de colaborare încheiate în baza Legii nr. 8/1996 şi în baza Codului Civil pentru care s-a achitat suma de 5.786.668 lei, la un nivel al veniturilor nete încasate de numai 3.032.612 lei.

În concluzie, s-a constatat o folosire 'ineficientă şi neeficace a fondurilor publice fără a exista o corelaţie cu respectarea principiilor necesităţii, oportunităţii, legalităţii şi regularităţii conform legii', se arată în comunicat. PMB adaugă că misiunea Corpului de Control al primarului general, demarată în luna noiembrie a anului trecut, 'nu are implicaţii politice, nu are nicio legătură cu candidatura domnului Bogdan Stanoevici la alegerile prezidenţiale sau/şi locale, aceste acţiuni desfăşurându-se constant, la toate instituţiile din subordinea Primăriei Capitalei, conform legii', conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel