PMB, ajutor financiar copiii cu handicap. Unde se depun dosarele și cine beneficiază

PMB anunță că începând cu 1 august, la sediul Complexului de Servicii Sociale Ominis, dar si online, a inceput depunerea dosarelor pentru obtinerea stimulentului financiar pentru copiii cu dizabilități. 

Cine beneficiază?

Pentru a beneficia de stimulentul financiar in valoare de 1000 lei/lunar acordat copiilor incadrati in oricare dintre cele 4 grade de handicap, parintii/reprezentantul legal al copilului se vor prezenta cu urmatoarele acte in original (actele vor fi scanate si/sau fotocopiate la locatie):

 1.  Cerere tip de solicitare a acestui drept, care poate fi completata la locatia de depunere sau poate fi descarcata de pe site-ul www.dgas.ro;

 2.  Certificat de nastere al copilului (pentru copiii pana in 14 ani), original;

 3.  Actul de identitate al reprezentantului legal, original;

 4.  Actul de identitate al celuilalt parinte, original; daca acesta este decedat, certificatul de deces, original; daca este divortat, hotararea de divort definitiva si irevocabila, original;

 5.  Certificatul de casatorie sau de divort al parintilor, original;

 6.  Actul de identitate al copilului (pentru copiii peste 14 ani), original;

 7.  Certificatul de incadrare in grad de handicap, original;

* Certificatele de handicap emise pe raza Municipiului Bucuresti

 8.  Extras de cont pentru plata prin transfer bancar;

 9.  Decizie tutore si act de identitate tutore, original - unde este cazul;

 10. Hotarare plasament si act de identitate asistent maternal, original - unde este cazul.

Vor putea beneficia de stimulentul financiar copiii cu handicap, cu domiciliul sau resedinta pe raza administrativ teritoriala a municipiului Bucuresti.

 1.  Copiii in varsta de pana la 18 ani;

 2.  Cel putin unul dintre parinti are domiciliul stabil pe raza municipiul Bucuresti;

 3.  Persoanele care au depus toate actele doveditoare mentionate anterior;

 

Unde pot fi depuse dosarele?

-La Complexul de Servicii Sociale Ominis din Aleea Turnu Magurele nr. 17A, Sector 4, Bucuresti, pe latura dinspre Aleea Ciceu, langa Spalatoria Sociala, de luni-vineri intre orele 9-15 (statia de metrou Aparatorii Patriei, sau RATB nr. 232, 102 statia Ciceu, si

-ONLINE, pe adresa de email: [email protected]<mailto:[email protected]>.

Actele mentionate anterior se vor transmite scanate, la rezolutie buna, in format pdf. sau jpeg. Actele se vor transmite toate intr-un singur e-mail.

Pentru a evita deplasarea si aglomerarea ghiseelor deschise la Complexul de Servicii Sociale Ominis, DGASMB recomanda transmiterea documentelor in format electronic.

La depunerea dosarului, beneficiarul este obligat sa prezinte toate actele in original (daca beneficiarul opteaza pentru depunerea actelor la sediul Complexului de Servicii Sociale Ominis din Aleea Turnu Magurele nr. 17A, Sector 4, Bucuresti);

”Stimulentul se acorda sub rezerva achitarii de catre beneficiar a obligatiilor de plata fata de bugetul local.(D.G.A.S.M.B. va consulta si prelucra informatiile, inclusive datele cu caracter personal, inregistrate pe numele solicitantului, in evidentele Ministerului de Finante Publice - Agentia Nationala de Administratie Fiscala. Va rugam sa verificati anterior depunerii dosarului sa nu aveti amenzi neachitate-ratb, rutiere, tulburarea linistii publice, etc. 

Stimulentul se acorda doar prin virament bancar.

 

Actele se depun o singura data, pe perioada de valabilitate a certificatului de handicap. In cazul in care apar modificari in situatia parintelui/reprezentantului legal/copilului, aveti obligatia de a ne informa.

 

Mai multe detalii puteti obtine la adresa de e-mail: [email protected]<mailto:[email protected]> si la telefon: 0800821218, apel gratuit din toate retelele, de luni pana vineri, intre orele 9-16.”, potrivit unui comunicat al PMB.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel