Ploile torenţiale au făcut ravagii. Gospodării inundate în judeţul Constanţa

Pompierii intervin cu motopompe în localitatea Istria, după ce sâmbătă după-amiază, în urma unei ploi torenţiale, au fost inundate câteva gospodării, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa.

"La Istria, intervin pompierii de la staţia Midia cu o autospecială şi două motopompe pentru evacuarea apei din două gospodării, un beci şi o curte", a informat ISU Constanţa.

Conform sursei citate, pompierii au intervenit şi în municipiul Constanţa unde, din cauza vântului puternic, s-au desprins bucăţi de tablă de pe acoperişul unei unităţi bancare. Cu ajutorul unei autoscări, tablele respective au fost date jos de pe acoperiş.

Pompierii de la staţia Midia au mai intervenit şi pentru degajarea zonei unde un copac a căzut pe carosabil, lângă un complex turistic situat în nordul staţiunii Mamaia, fiind afectat un cablu de electricitate.

A fost activat comandamentul pentru situaţii de urgenţă

Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa a anunţat că a fost activat comandamentul pentru situaţii de urgenţă, prognoza meteorologică indicând vijelii şi ploi torenţiale pe litoral în acest weekend.

"Ca urmare a avertizărilor meteorologice de instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină, cantităţile de apă putând depăşi 25 l/mp, iar pe arii restrânse 50 - 70 l/mp, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, la nivelul RAJA SA s-a decis activarea Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă, începând de sâmbătă, 3 august, ora 8,00, până luni, 5 august, ora 8,00", a transmis RAJA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel