EXCLUSIV  Ploieștenii pot vizita expoziția de artă Ambiental

În perioada 22 februarie-20 martie, Galeria mobilă ARTUT organizează în holul central al Bibliotecii Județeane ”Nicolae Iorga” , expoziția de pictură (cu vânzare) Ambiental. Expoziția a fost vernisată vineri 22 februarie.

„De ce Ambiental? Ne-am gândit la acest titlu, în primul rând , fiindcă picturile sunt gândite și pentru a înfrumuseța casele iubitorilor de artă și pentru a crea o anumită atmosferă ambientală care stimulează creativitatea și induce o stare de bine. La rândul lor artiștii atunci când crează inițiază un fel special de comunicare cu publicul lor, vizitatori ai expoziției sau potențiali cumpărători. În acest fel Ia naștere un dialog care este influențat de ambient și creează la rândul său o anumită atmosferă.

Al doilea motiv care a inspirat titlul expoziției se datorează faptului că ne-am simțit inspirați în organizarea acestei expoziții, curatori și artiști de ambientul oferit de emblematica și frumoasa clădire a Bibliotecii Nicolae Iorga, de atmosfera intelectuală a acestei instituții.

Nu în ultimul rând am dorit prin această expoziție să opunem o manifestare ambientală pozitivă Kitchului care ne înconjoară, reclamelor stridente și supradimensionate, cromaticii agresive a elementelor de decor strdal și interioarelor standardizate. " a declarat expozanta și una din reprezentantele ARTUT, artista Ioana Badea.

În cadrul expoziției a avut loc și lansarea cărții – Istoria Bucureștiului din perspectivă industrială de Maria Alexe. Cartea este inspirată de un curs de cultură și civilizație susținut de autoare la Facultatae de Instalații – UTCB. Discuțiile din jurul cărții vor completa în mod fericit ideea care a generat expoziția, fiindcă în care este recreată atmosfera urbană și industrială specifică anumitor epoci din istoria Bucureștiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel