EXCLUSIV  Ploaie - Vremea rea, situaţie paradoxală. Eroarea din rubricile meteo

Ploaie - umbrela
Ploaie - umbrela

Radio România atrage atenţia asupra unui clişeu folosit în special de domnişoarele care prezintă vremea frumos îmbrăcate la TV, şi anume sintagma "vreme rea".

Cum dă o picătură de ploaie, cum rubricile meteo de la jurnalele de ştiri titrează "Vreme rea", "Se strică vremea". Aceasta în condiţiile în care România se confruntă cu o secetă aşa cum nu a mai fost de mult timp primăvara, chiar în perioada în care culturile agricole au mai multă nevoie de apă, remarcă Radio România, post pe care s-a dezbătut acest subiect. 

Dar cum televiziunile se axează în principal pe publicul urban, orice ploaie se transformă într-un lucru rău. Pentru că ploaia e rea la oraş: maşinile se stropesc în trafic, doamnele îşi murdăresc pantofii, plus că mai trebuie să cari şi umbrela după tine. Asta în timp ce, pe câmp, culturile suferă din cauza secetei.

Deci ca să fie vreme bună, în accepţiunea jurnalelor de ştiri, trebuie să nu plouă niciodată şi să fie cald - dar nu prea cald, că pe urmă e alertă de caniculă. Adică cum e mai rău pentru agricultură: secetă şi arşiţă. Dar atunci când merg la hypermarket - nu la piaţă, că acolo nu poţi să te plimbi cu căruciorul printre tarabe - cei care spun că e rău să plouă se plâng că nu găsesc produse româneşti, ci roşii din Argentina, cartofi din Egipt şi mere din Polonia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel