Plicurile care nu au mai ajuns la destinatari, găsite la percheziţii

Peste 10.000 de plicuri, din care peste 3.300 expediate de instanţe de judecată, instituţii publice şi furnizori de servicii, care nu au ajuns la destinatari au fost găsite la percheziţiile efectuate de poliţişti la Oficiul Poştal Sebeş şi la domiciliile unor actuali sau foşti angajaţi.

"Cu ocazia celor 23 de percheziţii care au avut loc ieri (joi-n.r), 27 iunie, la domiciliile acestora au fost găsite 3.380 de plicuri expediate de instanţe de judecată, instituţii publice şi furnizori de servicii, iar la sediul societăţii comerciale specializată în furnizarea de servicii poştale au fost găsite 6.904 plicuri neexpediate destinatarilor în termen", se arată într-un comunicat transmis, vineri, Agerpres, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Poliţiştii din Alba au reţinut în acest caz opt persoane bănuite că nu şi-au îndeplinit obligaţiile de serviciu şi nu ar fi livrat corespondenţa destinatarilor. Poştaşii vor fi fi prezentaţi vineri în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. Cei opt sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Cercetările poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanelor vizate de anchetă. În cursul zilei de joi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 16 percheziţii pe raza municipiului Sebeş şi 7 pe raza a 5 comune arondate municipiului Sebeş.

De unde a pornit ancheta 

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2018 - iunie 2019, mai mulţi angajaţi ai societăţii care furnizează servicii poştale nu ar fi înmânat destinatarilor corespondenţa expediată de către instanţele de judecată şi ar fi semnat, în fals, în numele destinatarilor, dovezi şi borderouri de livrare, primele fiind expediate ulterior instanţelor de judecată. Compania Naţională Poşta Română a transmis, joi, că, în paralel cu cercetările Poliţiei, Corpul de Control al directorului general al companiei a demarat investigaţii pentru a stabili dacă suspiciunile îndreptate împotriva angajaţilor se confirmă sau nu.

'Dacă suspiciunile vor fi confirmate, se vor lua măsuri drastice împotriva angajaţilor care au dovedit neglijenţă în serviciu', se arată într-un comunicat dat publicităţii de CN Poşta Română. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel