Pleșoianu: Kovesi face o greșeală capitală

Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES
Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES

Liviu Pleșoianu a vorbit despre scrisoarea pe care le-a trimis-o celor din Parlamentul European, în care vorbește despre derapajele Laurei Codruța Kovesi.

Liviu Pleșoianu le-a trimis o scrisoare aleșilor europeni despre Laura Codruța Kovesi, în care povestește episodul ”Sufrageria” și vorbește despre protocoalele secrete. Astfel, el își pune speranțe că aceștia se vor mai gândi înainte s-o voteze pe Kovesi.  Răspunsul acestora confirmă ceea ce grupul ENL credea despre Laura Codruța Kovesi. Totodată, i se transmite că grupul respectiv se va opune variantei Laura Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European. 

"Este un prim răspuns din partea unui grup din Parlamentul European. Mi-au mulţumit pentru informaţii şi au spus că aceste informaţii nu fac decât să confirme ce deja credeau despre doamna Kovesi. Ce rezultă de aici? Rezultă că nu chiar toată lumea de acolo are de gând să o sprijine. Rămâne deschis jocul. Ce pot să vă garantez este că voi face absolut tot ce este omeneşte şi supra-omenește ca nu doar europarlamentarii să afle adevărul despre doamna Kovesi, ci şi celelalte persoane din Consiliul UE şi miniştrii justiţiei cărora le-a scris domnul Tudorel Toader. Şi presei internaţionale am de gând să trimit acest mesaj şi mai multor oameni de pe această planetă", a spus Liviu Pleșoianu într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Vezi și: Kovesi, funcție europeană. Mircea Badea: Iată ce mi-a trimis Pleșoianu, cred că era în șoc

De ce se accelerează procesul de selecţie?

"Este accelerat pentru că se tem de faptul că vor ieşi la suprafaţă tot felul de porcării din trecutul doamnei Kovesi. Face o greşeală capitală doamna Kovesi, expunându-se la nivel mondial, nu doar european, prin această candidatură. Dar dacă aşa a considerat, eu o voi ajuta cu tot ceea ce ţine de mine, astfel încât adevăratul său chip să fie cunoscut de cât mai mulţi oameni, indiferent de rezultatul final. Nu sunt naiv, îmi dau seama că s-a dat o anumită comandă politică pentru a deveni procuror-șef european doamna Kovesi. Nu sunt convins că se va întâmpla asta, eu zic că se joacă şi vreau să fiu cu inima împăcată că cei care vor apăsa pe buton să fie doamnă Kovesi procuror o vor face ştiind aceste lucruri despre dânsa şi, făcând acest lucru în cunoştinţă de cauza, ne vor spune ceva şi despre ei", a mai spus Pleșoianu.

Vezi și: Iohannis, blocaj Guvern. Ștefănescu, avertisment: România să fie pregătită

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel