Platoul Bucegilor, izolat. Intervenția poliției. Alertă printre turiști

Condiţiile meteorologice nefavorabile în Bucegi i-au determinat pe polițiști să ia o măsură drastică ce-i va afecta pe turiști.

Drumul judeţean 713, de acces din DN 71 spre platoul Bucegilor, a fost închis circulaţiei, joi, de Poliţie, după ce cu o zi înainte Consiliul Judeţean Dâmboviţa anunţase că este redeschis. 'Având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile, respectiv risc crescut de avalanşe, cât şi avertizările meteo, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa menţine închisă circulaţia pe drumul judeţean 713, între km 6-16, pe o perioadă nedeterminată. Atragem atenţia conducătorilor auto că le este interzisă deplasarea pe acest sector de drum având în vedere riscul mare de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş şi Bucegi, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa remis joi Agerpres.

Citește și: Sala, fotbalistul dispărut cu un avion - șansele de supraviețuire

În document se mai spune că în cazuri temeinic justificate, Poliţia Rutieră poate dispune, fără acordul administratorului drumului public, măsuri temporare de restricţie a circulaţiei pe drumurile publice. Conform prevederilor art. 5 din O.U.G 195/2002, în cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a stării tehnice necorespunzătoare a drumului public, a nesemnalizării necorespunzătoare a acestuia, precum şi a obstacolelor ori lucrărilor care se execută pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor răspunde, după caz, administrativ, contravenţional, civil sau penal, în condiţiile legii. Totodată, orice măsură de restricţie a circulaţiei pe drumurile publice se dispune de către administratorul drumului numai cu avizul Poliţiei Rutiere, precizează IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, măsurile dispuse de către Serviciul Rutier i-au fost aduse la cunoştinţă administratorului drumului judeţean 713. Drumul a fost iniţial închis circulaţiei pe 15 ianuarie, când o avalanşă a adus zăpada pe carosabil. Avalanşa a prins un utilaj de deszăpezire, iar şoferul s-a salvat fugind din maşină. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod galben în zona de munte a judeţului Dâmboviţa, respectiv în Munţii Bucegi şi Făgăraş, de intensificări temporare ale vântului, ninsoare viscolită şi de risc crescut de avalanşe, se mai arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Citește și: Trafic rutier închis din cauza viscolului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel