Planul PSD împotriva alegerilor în două tururi. Chirieac - Stănescu, dialog exploziv

Planul prin care PSD poate bloca alegerile în două tururi a fost scos la iveală de secretarul general interimar al PSD, într-un dialog cu analistul politic Bogdan Chirieac. 

Iată dialogul dintre cei doi: 

Paul Stănescu: Sunt convins că vor încerca să schimbe legile electorale, să vină cu două tururi la primari şi să meargă pe alegeri anticipate. 

Bogdan Chirieac: Se spune că mâine, în şedinţa de Guvern, se va propune varianta alegerilor în două tururi, cu asumare de răspundere. 

Paul Stănescu: Dle Chirieac, permiteţi-mi să vă contrazic, nu vor veni cu asumare de răspundere, că asta se joacă în Parlament. Cred că vor veni cu OUG. 

Bogdan Chirieac: Când vin cu OUG, nu mai veniţi cu moţiunea de cenzură, o introduceţi pe ordinea de zi la 1 februarie, în sesiune parlamentară, şi o respingeţi. Şi atunci rămânem cu alegeri într-un tur. Dacă merg pe angajarea răspunderii... Ei nu pot convoca o sesiune extraordinară! 

Paul Stănescu: La CCR poate să conteste o OUG doar avocatul Poporului, dacă vrea, iar la asumare poate contesta Parlamentul. Mai mult decât atât, sunt nişte precedente deja. Marcel Ciolacu a contestat asumarea bugetului, mai e contestare cu transportul, şi mai e una. Sunt trei contestaţii şi dacă CCR va spune că asumarea este neconstituţională, avem un precedent şi nu mai pot veni cu asumarea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel