Plângere penală împotriva membrilor Guvernului. ”Termenul a expirat!”

O plângere penală va fi depusă pe numele membrilor responsabili ai Guvernului. Pe lângă Parchet, conținutul cererii ajunge și pe masa președintelui Iohannis. 

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) va depune marţi o cerere de începere a urmăririi penale pe numele membrilor Guvernului, responsabili de problema transportului elevilor, la Administraţia Prezidenţială şi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a expirării termenului de 15 ianuarie acordat pentru ca aceştia să se asigure că fiecare elev din România are posibilitatea de a ajunge la şcoală, se arată într-un comunicat de presă. 

Solicitările elevilor

În data de 8 ianuarie, reprezentanţii AEC au transmis către membrii Guvernului pachete cu revendicările pe care le au faţă de guvernanţi în privinţa problemei transportului, poveşti ale unor copii care nu pot ajunge la şcoală sau se confruntă cu probleme din cauza lipsei banilor de transport, precum şi autobuze de jucărie, ca însemn pentru lipsa de interes a miniştrilor faţă de situaţia elevilor. Această acţiune a reprezentat începutul campaniei #VremTransport.

Alături de pachete a fost lansat şi un ultimatum pentru guvernanţi: dacă problema transportului elevilor nu va fi rezolvată până la data de 15 ianuarie, AEC va cere urmărirea penală a persoanelor responsabile.

Seria de revendicări a fost următoarea:

- respingerea în Parlament a Ordonanţei "abandonului şcolar" nr. 51/2019, care a eliminat transportul judeţean din sfera serviciilor publice şi, astfel, a dus la imposibilitatea acordării reducerilor pentru elevi şi alte categorii dezavantajate, precum şi abandonarea traseelor neprofitabile, lăsând mii de comunităţi fără transport.

- abrogarea HG nr. 309/1996 şi modificarea art. 105 din Legea educaţiei pentru a elimina contradicţiile legislative în ceea ce priveşte acordarea reducerilor pentru elevi.

- abrogarea HG nr. 863/2016, pentru a debloca decontarea integrală a navetei elevilor în România.

”Reprezentanţii elevilor pun piciorul în prag”

”Termenul a expirat! Până la acest moment, guvernanţi nu au transmis niciun răspuns cu privire la solicitările AEC, acestea fiind total ignorate. Din lipsa de acţiune nu putem înţelege decât o dovadă de dezinteres faţă de elevii care merg kilometri întregi pe jos până la şcoală, unii dintre ei prin zone ce îi pun în pericol, precum păduri, aşa cum a fost cazul din Buzău, faţă de elevii care sunt nevoiţi să folosească cursele "la ocazie" şi faţă de elevii ai căror familii fac sacrificii foarte mari pentru a le asigura transportul până la şcoală.

În acest sens, ne dorim să anunţăm că reprezentanţii elevilor pun piciorul în prag şi vor trece la măsuri drastice, începând cu cererea urmăririi penale a membrilor Guvernului. Ne dorim ca în perioada ce urmează să anunţăm organizarea unor proteste, atât în Constanţa, cât şi în capitală”, susțin reprezentanții AEC. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel