Plângere penală, Guvern Orban. Hărău - Ursu, dialog demențial: Nici Udrea nu era atunci ministru! Era doar ușieră la Băsescu!

Adrian Ursu
Adrian Ursu

Jurnalistul Adrian Ursu a avut un schimb acid de replici cu senatorul PNL, Carmen Hărău, în direct la Antena 3.

Discuția a avut loc pe tema plângerii penale adresată de o organizatție civică din Hunedoara pe numele mai multor miniştri din Cabinetul Ludovic Orban, printre care însuși premierul Ludovic Orban, Florin Cîţu şi Virgil Popescu. Acuzaţiile sunt extrem de dure: trafic şi cumpărare de influenţă pentru ajutorul de stat acordat Combinatului Siderurgic de la Hunedoara.

De asemenea, în plângere este menționată și senatorul PNL, Carmen Hărău, care a înaintat o scrisoare Executivului pentru a obține ajutor de stat care consta în plafonarea prețului la gaze. Aociația civică ar arăta că senatorul PNL deține o companie care se ocupă cu reparații și mentenanță pentru Combinatul Siderurgic din Hunedoara.

Carmen Hărău a aflat că este menționată în plângerea penală de la televizor, de la Antena 3. Iată dialogul cu Adrian Ursu:

Carmen Hărău: Am primit în audiență CEO-ul companiei pentru că sunt senator de Hunedoara. În fișa postului scrie că trebuie să îi primesc în audiență pe toți cetățenii județului Hunedoara. Au venit cu o scrisoare adresată Guvernului în care m-au informat care sunt costurile energiei pe care domniile lor le au (...)

Adrian Ursu: Ce ați făcut după ce i-ați primit în audiență chiar pe asociații dvs.? Aceasta mi se pare interesant! Ce demersuri ați întreprins după ce ați aflat că partenerii dvs. de afaceri au o nevoie referitoare la energie?

Carmen Hărău: În principal, nu este vorba despre partenerii mei de afaceri. Este vorba despre o anormalitate că un producător, inclusiv companiile unde eu sunt acționar, să plătească 71 de euro pe MW. Arcelor a făcut dovadă că în Germania se plătesc 40 de euro (...)

Discuția s-a aprins când jurnalistul Adrian Ursu a întrebat, din nou, despre un posibil conflict de interese:

Adrian UrsuPe partea de conflict de interese, doamna senator, sunteți și avocat?

Carmen Hărău: Nu sunt avocat, sunt un economist foarte bun, care știu ce vorbesc!

Adrian Ursu: Nu vă enervați! Vă adresam o întrebare!

Carmen Hărău: Sunt un om care apără interesele locului unde m-am născut!

Adrian UrsuPerfect! Dar nu vă enervați pentru că e păcat! Suntem la început de săptămână! Vă dați seama ce va urma în această săptămână...

Carmen Hărău: Nu mă enervez! Sunt obligată să ridic tonul ca să mă audă și pe mine telespectatorii!

Adrian UrsuCredeți-ne... vă aud foarte bine! Avem un volum reglabil în studio!

Carmen Hărău: Apăr interesul hunedorenilor! Interesul acestora este ca ArcelorMittal să își continue activitatea acolo!

Adrian Ursu: Doamne ajută! Aceasta spunem și noi pentru orice producător din țara aceasta doar că vă întrebam ceva și nu înțeleg de ce v-ați enervat! Aveam o întrebare mică, nu era vorba despre o întrebare de interes strategic!

Carmen Hărău: Nu este vorba despre interes strategic, domnule!

Jurnalistul Adrian Ursu revine cu aceeași întrebare cu privire la ce demers a făcut senatorul PNL după ce i-a primit în audiență la cabinetul său de parlamentar.

Adrian UrsuMă ascultați și pe mine? Ridic și eu tonul dacă e nevoie! Vă întreb doar atât! Ce ați făcut după ce i-ați primit în audiență?

Carmen Hărău: Am înaintat aceste materiale, așa cum fac de obicei, celor care pot să analizeze și rezolve această problemă dacă o consideră importantă. Am înaintat adresa Guvernului, Ministerului Economiei. Am avut o interpelare la votul raportului anual pe care l-a prezentat Autoritatea Națională de Reglementare. Adică am întrebat de ce este această diferență atât de mare la prețul energiei, între România și Germania? Nu am întrebat de ce Arcelor plătește atât!

Adrian UrsuPot să intervin și eu? Ați întrebat strict pentru Arcelor? Sau sunteți preocupată de această anomalie pentru toate firmele din România?

Carmen Hărău: Am întrebat pentru România! Problema a ajuns în mapa mea, în programul de audiență, unde s-au prezentat cei de la Arcelor. Nu fac audiențe în Slatina. Dacă aș fi făcut acolo, aș fi avut audiență și cu ALRO Slatina...

Adrian UrsuÎi ajutați și pe ALRO...Acolo știți că ați fi avut concurență, doamna Udrea, sunt alții care s-au implicat în povestea asta.

Carmen Hărău: Nu e cazul să faceți o asemenea paralelă! Nu am nimic comun! Nu am fost ministru niciodată!

Adrian UrsuEste paralela identică, să știți! E 1 la 1! Nici doamna Udrea nu era atunci ministru! Era doar ușieră la domnul Băsescu! Era clopoțica! Suntem doctori în acest dosar! Nu mă puneți să îi spun Oanei Stancu să vă sune...

Dialogul s-a încheiat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel