EXCLUSIV  Plângere penală Dăncilă. Alina Gorghiu: Demersul lui Orban n-a fost discutat în PNL

Foto: cotidianul.ro
Foto: cotidianul.ro

Ludovic Orban a depus plângere penală împotriva premierului Dăncilă. Alina Gorghiu a declarat DCnews că demersul dlui Orban nu a fost discutat în partid.

Alina Gorghiu a răspuns unei întrebări DCnews privind plângerea penală depusă de Ludovic Orban împotriva premierului Viroica Dăncilă.

”Este un demers pe care Ludovic Orban și l-a asumat în nume personal și care nu a fost discutat în partid. Și chiar dacă ar fi fost discutat nu s-ar fi putut merge pe o astfel de acțiune, care nu este specifică unui partid. E un act individual, bazat pe contextul prevăzut de lege. Dacă a făcut-o, există suficiente motive pentru a susține o asemenea plângere. Sunt informații publice, dar poate are și alte informații, pe care să le comunice. Acțiunea premierului Dăncilă încalcă normele legale și Constituția, este un guvern incompetent și a afectat relațiile internaționale. Am convingerea că a greșit, dar nu știu dacă putem să considerăm acest lucru o infracțiune. Procurorii trebuie să vadă dacă există temei pentru plângere, nu trebuie confundate situația juridică și cea politică”, a spus Alina Gorghiu.

Care ar fi sancțiunea pentru dna Dăncilă, a fost întrebată Alina Gorghiu. Sunt anticipatele o soluție?

”Sancțiunea să vină cât mai repede, ca pentru orice guvern incompetent: demisia! Urmează un guvern nou, iar dacă nu se ajunge la o majoritate, urmează, evident, alegerile anticipate”, a răspuns Alina Gorghiu.

Se plasează dl Orban pe același plan cu Vlad Cozma, denunțătorul de serviciu?

”Eu una n-am făcut plângere niciunei colege. Fiecare om are dreptul să facă plângere penală, dacă are argumente. N-aș amesteca disputa politică în Justiție”.

Vor ajunge procurorii să schimbe guvernul?

”Nu cred că ar trebui să facem analiză înainte să vedem dacă va fi un pas mai departe în Justiție. Eu mă bucur că președintele a reușit tranșarea acestui subiect, a crizei declanșate de premierul Dăncilă. În rest, e nevoie ca electoratul să sancționeze incompetența guvernului”, a concluzionat Alina Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel