Acord nuclear Iran. UE, tentativă de convingere a lui Trump

iran-nuclear
iran-nuclear

Puterile occidentale sunt pe cale să-i facă președintelui american o propunere pentru ca acesta să nu denunțe unilateral înțelegerea încheiată cu Iranul.

Marea Britanie, Germania și Franța au trimis emisari la Washington pentru a încerca să-l convingă pe Donald Trump de necesitatea salvării acordului de limitare a programului nuclear pe care Europa, SUA, China și Rusia l-au semnat în 2015 cu Iranul.

Statele Unite, pe cale să denunțe acordul

Donald Trump a descris acordul cu Teheranul - care se obligă să stopeze programul nuclear militar în schimbul ridicării sancțiunilor internaționale - drept cel mai prost negociat din istorie și a amenințat că Statele Unite vor impune unilateral sancțiuni începând cu luna viitoare, subminând astfel înțelegerea.

Celelale țări semnatare sunt hotărâte să salveze acordul, considerând că este unica modalitate de a împiedica Iranul să dezvolte arme nucleare.

Pachet de măsuri

Emisarii occidentali au dezvăluit Reuters că trei luni de întrevederi în spatele ușilor închise au avut ca rod un pachet de măsuri care ar putea fi luate împotriva Iranului dacă nu își respectă angajamentele luate, în speranța că îl vor determina pe Donald Trump să mențină acordul. „Este vorba de a-l convinge pe președintele Trump”, nu de un nou acord cu Iranul, a precizat un diplomat european.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel