EXCLUSIV  Plaja uitată din Lefkada, a morilor de vânt construite în 1760

Atractie turistica Lefkada, plaja uitata
Atractie turistica Lefkada, plaja uitata

A fost ocupată și de ruși, a fost și câmp de bătălie Franța - Marea Britanie. Dacă ajungeți în Lefkada, nu trebuie s-o ratați. Are multe povești de spus. 

Pentru că informațiile locale sunt puține și circuitele turistice nu ajung la ea, citiți mai multe aici:

Agios Ioannis este plaja morilor de vânt uitate, din Lefkada, aflată la doar câțiva kilometri de capitala insulei.

Este aproape necunoscută turiștilor, deși este o plajă lată, ce se întinde pe câțiva kilometri.

Istoria plajei Agios Ioannis

Familiile din Lefkada au construit aceste mori de vânt în 1760, cu scopul de a produse și comercializa făina. Au fost construite atunci aproximativ 12 mori de vânt.

Denumiri rusești

În timpul prezenței rușilor, din 1800 până-n 1807, localnicii le-au dat denumiri rusești morilor de vânt, precum Orlof, Majikef și Moskva.

Câmp de luptă Franța - Marea Britanie

În 1810, plaja Agios Ioannis a devenit un câmp de luptă între armata franceză și cea britanică.

Statele Unite ale Insulelor Ionice, sub dominație britanică

În cele din urmă, armata britanică a cucerit toate insulele ionice. Le-a numit Statele Unite ale Insulelor Ionice, din 1815 până-n 1864, an în care au reintrat în apartenența Greciei.

"Morile de vânt care merită o mie de poze" este o descriere găsită pe un site grecesc.

Doar "Orlof" a fost renovată, cu fonduri UE

În zilele noastre, din 12 mori de vânt, au mai rămas doar 5. Doar o moară de vânt, Orlof, a fost renovată de proprietarul său.

Celelalte mori de vânt continuă să stea singure, pe nisip, în bătaia vântului. Fără îndoială, toate sunt o comoară de amintiri frumoase, abandonate chiar de comunitatea locală.

Plaja Agios Ioannis este mărginită de o șosea, dar care se pare că doar o ocolește, în drum spre Agios Nikitas sau Kathisma, destinații ceva mai celebre.

Dacă sunteți iubitori de liniște și intimitate, de o mare albastră ce poate fi doar a voastră pe kilometri întregi, aici e locul vostru. Nu veți muri nici de sete sau de foame, căci găsiți totuși pe această plajă un bar, format în jurul unei mori de vânt. Mai mult ca sigur să fie Orlof. Dar informațiile locale sunt atât de puține pentru turiști, încât nu pot afirma cu certitudine acest lucru.Atracție pentru windsurfing și kitesurfing

Deși am văzut că este o atracție pentru cei care iubesc windsurf-ul sau kitesurf-ul, când am ajuns aici nu bătea vântul. Erau câțiva turiști, vreo șase, la distanță mare unii de alții, bucurându-se de plajă, de Marea Ionică și de soare.

Pe Internet, am citit că plaja ar fi bine organizată, cu șezlonguri. La mijlocul lunii iunie 2019, singurul loc în care ar fi putut fi amenajată plaja era lângă barul de pe plajă, unde, într-adevăr erau și câteva sezlonguri, dar acest lucru nu face o plajă de câțiva kilometri să fie bine amenajată, fiind vorba de doar 100-200 de metri. Probabil în viitor va fi speculată turistic, dar deocamdată nu e.

Și e frumoasă așa cum e ea, uitată de aglomerațiile de turiști.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel