Plăcintă cu carne. Rețetă tradițional românească

Plăcintă cu carne. Rețetă tradițional românească. Plăcinta cu carne este întotdeauna o idee bună atunci când îți trec pragul musafirii. Iată cum se prepară.

Ingrediente pentru lăcinta cu carne

2 foi de aluat foietat
1 kg de carne tocată de porc
2 cepe măricele sau câteva fire de ceapă verde
5 ouă
sare
piper
1 lingură griș
2 linguri ulei
1 gălbenuş
1 lingură lapte

Cum se prepară plăcinta cu carne


Plăcintă cu carne. Rețetă tradițional românească. Curăţăm ceapa şi o tocăm foarte mărunt, apoi o călim în 2 linguri de ulei (nu o căliţi decât 2 minute maxim pentru că nu trebuie să se înmoaie foarte mult), scrie lauraadamache.ro. Adăugăm carnea tocată, sarea, piperul, amestecăm bine şi o lăsăm la foc mic.

Plăcintă cu carne. Rețetă tradițional românească. O lăsăm să se răcească. Separat spargem 5 ouă, le batem cu o furculiţă, le adăugăm amestecului de carne complet rece şi amestecăm bine. Tapetăm o tavă de 35×40 cm cu ulei şi făină şi aşezăm prima foaie de aluat foietat pe care o acoperim cu un strat subţire de gris. Grișul va împiedica aluatul de dedesubt să rămână crud.

Plăcintă cu carne. Rețetă tradițional românească. Punem amestecul de carne şi ouă peste prima foaie, acoperim cu a doua foaie de foietaj pe care o înţepăm cu o furculiţa din loc în loc. Separat amestecăm un gălbenuş de ou cu puţin lapte sau smântână mai lichidă şi îl întindem pe deasupra foii superioare.

Plăcintă cu carne. Rețetă tradițional românească. Coacem plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30-40 minute sau până când plăcinta se desprinde singură de pe marginile formei şi este rumenă.

Plăcintă cu carne. Rețetă tradițional românească. Dacă în momentul în care o scoateţi observaţi că are destulă grăsime de jur împrejur, înclinăm uşor tava şi aruncăm în chiuvetă tot acest surplus de grăsime. Atenţie, acest lucru se face imediat după ce am scos plăcinta din cuptor. După ce s-a răcit o tăiem în pătratele micuţe şi o servim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel