Pizza congelată și dulciurile, răspunzătoare pentru apariţia cancerului - STUDIU

Mâncarea ultraprocesată, pe care o servim în nenumărate forme, ne-ar putea aduce mai mult decât calorii în plus.

Cercetătorii francezi de la Universite Sorbonne Paris Cite sugerează că există o legătură între mâncarea ultraprocesată și apariția cancerului.

Aceștia au efectuat un studiu la care au participat 105.000 de oameni. El arată că, pe măsură ce aceștia consumă mai multe alimente de acest fel, și riscul de cancer crește pe măsură. 

Mâncarea ultraprocesată reprezintă produse de patiserie produse în masă, mici gustări dulci sau sărate, cum ar fi cipsurile, batoanele de ciocolată, sucurile cu îndulcitori, nuggets congelate, supele instant, mâncarea congelată și semi-preparată, dar și mâncărurile care sunt preponderent alcătuite din zaharuri, grăsimi sau uleiuri.

Participanții la studiu, analizați cinci ani

Persoanele studiate au fost preponderent femei de vârsta a doua și au fost analizate de-a lungul a unei perioade de cinci ani.

Rezultatele publicate în British Medical Journal arată că, dacă proporția de mâncare ultraprocesată din dietă crește cu 10%, numărul de cancere detectate crește cu 12%.

În medie, 18% din dieta celor analizați era reprezentată de mâncare ultraprocesată. De asemenea, 79 de cancere erau detectate per 10.000 de oameni, în fiecare an. Dacă proporția de mâncare ultraprocesată crește cu 10%, apar 9 cancere în plus.

Alți factori

Desigur, există și alți factori care pot juca un rol în apariția cancerului atunci când vorbim despre diete cu mâncare ultraprocesată.

Spre exemplu, cei mai predispuși la a mânca astfel de mâncăruri sunt de obicei fumători, sunt mai sedentari și consumă per total, mai multe calorii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel