Piramida lui KEOPS, fragmente furate de germani

Fragmente din piramida lui Keops din Egipt, una dintre cele șapte minuni ale lumii, furate în decembrie 2013 de doi cercetători germani, au fost recuperate.

Egiptul a recuperat din Germania mai multe fragmente dintr-un cartuş faraonic din piramida lui Keops care au permis identificarea proprietarului celebrului monument, subtilizate anterior de cercetători germani, a anunţat agenţia de presă egipteană Mena.

Piramida lui Keops are o înălţime de 146 de metri și a fost ridicată la Gizeh, la vest de Cairo, ea afându-se, de asemenea, pe lista celor şapte minuni ale lumii antice, alături de Grădinile suspendate ale Semiramidei, Templul zeiței Artemis din Efes, Statuia lui Zeus din Olympia, Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rhodos și Farul din Alexandria.

Citește și: Egipt: Piramida lui Djoser, în pericol de prăbușire 

În 2013, fostul ministru al Antichităţilor Mohamed Ibrahim a anunțat că "mai mulţi cercetători germani, ajutaţi de un ghid egiptean, au recuperat fragmente de piatră ca şi fragmente din cartuşul care conţine numele faraonului Keops" din piramidă.

În august, ministerul Afacerilor Externe egiptean a declarat printr-un comunicat de presă că autorităţile germane au predat fragmentele în cauză la ambasada Egiptului din Berlin.

Cercetătorii germani au furat fragmentele pentru a le analiza şi pentru a confirma o teză potrivit căreia piramida ar fi fost construită în urmă cu peste 15.000 de ani. Valoarea fragmentelor furate constă în faptul că unul dintre cartușe dezvăluia numele faraonului, ceea ce a permis arheologilor să îl identifice pe proprietarul celebrului monument.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel