Piramida lui Kefren, redeschisă pentru public

piramide_kefren
piramide_kefren

Egiptul a redeschis una din marile sale piramide, Kefren, în încercarea de a relansa industria turistică afectată de protestele de anul trecut, transmite BBC.

Ministrul antichităţilor, Mohamed Ibrahim Ali, a anunţat joi că Piramida lui Kefren şi alte şase vechi morminte din Platoul Giza au fost redeschise după trei ani de restaurare. Muhammad Ibrahim a subliniat că aceasta este primul dintr-o serie de situri arheologice care vor fi redeschide în acest an pentru a scoate în evidenţă că Egiptul este o ţară sigură pentru turişti.

Industria turistică este un sector vital al economiei egiptene în condiţiile în care asigură un loc de muncă pentru 10% din populaţia activă. În 2011, veniturile din turism s-au cifrat la 8,8 miliarde de dolari, în scădere cu 30% comparativ cu anul 2010, pe fondul manifestaţiilor de protest care au dus la înlăturarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak.

Piramida lui Kefren este a doua mare piramidă de la Giza. Construită în jurul anului 2520 î.e.n., piramida are o înălţime de 136 de metri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel