Pipiddi: Scopul EPPO, creat din inspirația lui Macovei

mungiu-pippidi
mungiu-pippidi

Alina Mungiu-Pippidi a intervenit telefonic, miercuri seara, în emisiunea ”România9” a lui Ionuț Cristache, făcând câteva precizări legate de situația Laurei Codruța Kovesi, în urma audierilor din comisia LIBE.

”Eu nu înțeleg această agitație pentru că nu s-a întâmplat nimic final. E numai un episod dintr-o poveste care nu știm cum se va termina” a spus Pippidi, la începutul intervenției sale.

O discuție este legată de care va fi destinul acesti instituții, creată din inspirația Monicăi Macovei și care are același scop ca și raportul anticorupție european, care a dispărut între timp, aproape în totalitate, dar nu de tot, și anume să înlocuiască MCV-ul, să existe un instrument cu care să poți să controlezi țările din Est, dar mai ales România și Bulgaria. Deci ăsta e scopul acestei instituții (European Public Prosecutor's Office, EPPO). Eu nu cred că se așteaptă nimeni în mod serios ca instituția asta să intervină în Franța, Germania sau Spania. Asta este una dintre problemele cheie pentru care anticorupția europeană nu funcționează bine”, a mai declarat politologul.

Și raportul anticorupție, când a existat, și procurorul european se vor aplica mai ales la țările din Est, dar chiar și acolo vor fi controverse. Pentru că oamenii sunt imprevizibili și nu poți să știi ce anchetă îți vine într-o bună zi. Drept pentru care eu nu aș bea șampanie astăzi” și-a încheiat intervenția la TVR 1 Alina Mungiu-Pippidi.

Citește și:

Kovesi, susținută de binomul germano-rus. Chirieac, explicație: Mă înspăimântă ce vrea să facă Germania!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel