Pintea spune că sancţiunea ar trebui să fie drastică în cazul infirmierelor de la SUUB care ar fi înjurat pacienţi

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, referindu-se la filmul apărut în mediul online în care infirmiere de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti ar agresa verbal pacienţi, că, din punctul său de vedere, sancţiunea trebuie să fie ''cea mai drastică''.

"Mi-a venit greu să mă uit. Ideea este următoarea: nu este cazul să tolerăm acest tip de comportamente, cine nu are vocaţie să îngrijească pacienţii nu are ce căuta în sistemul sanitar. Conducerea spitalului a convocat Comisia de disciplină pentru mâine dimineaţă (vineri - n.r.) care va stabili sancţiunile. Din punctul meu de vedere, sancţiunea trebuie să fie cea mai drastică - desfacerea contractului de muncă", a afirmat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au anunţat joi, printr-un comunicat remis presei, că în acest caz se va întruni Comisia de disciplină a unităţii medicale, iar sancţiunile vor fi "în raport cu gravitatea faptelor".

"Ne delimităm clar de atitudinea celor trei infirmiere. Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti promovează o relaţie corectă, umană cu pacienţii, nu tolerează în niciun fel agresiunea fizică sau verbală şi se străduieşte să răspundă prin metode paşnice la toate încercările de provocare din partea pacienţilor şi aparţinătorilor acestora. Întotdeauna am analizat cu foarte mare atenţie sesizările făcute, iar acolo unde a fost cazul am aplicat măsurile necesare şi am implementat proceduri şi instrucţiuni de lucru pentru a preveni incidente similare. Comisia de disciplină a SUUB se va întruni cu celeritate şi va analiza aceste aspecte, iar sancţiunile vor fi în raport cu gravitatea faptelor. Vă asigurăm că întreg personalul se străduieşte să răspundă cu promptitudine şi profesionalism tuturor solicitărilor pacienţilor noştri. Vă asigurăm că întreg personalul se străduieşte să răspundă cu promptitudine şi profesionalism tuturor solicitărilor pacienţilor noştri", a informat SUUB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel