Pintea, precizare despre acinetobacter. Infecţie nosocomială

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că nu se pot confirma sau infirma cazurile celor 18 pacienți infectați cu acinetobacter, de la Institutul Marius Nasta.

Prezentă la Cluj-Napoca, Sorina Pintea a spus că "până nu va fi terminată ancheta epidemiologică făcută de DSP București", nu poate da un răspuns clar în privința infecțiilor nosocomiale de la Institutul Marius Nasta.

"Abia atunci vom ști cu siguranță ce s-a întâmplat"", este de părere Sorina Pintea.

Până în prezent, sunt confirmate trei decese. În legătură cu primul pacient decedat, care fusese tranferat la Institutul Marius Nasta de la Institutul de boli infecțioase Matei Balș, Ministrul Sănătății a confirmat că avea o tulpină de acinetobacter diferită de cea a celorlalți doi morți.

S-a procedat corect la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

 

În plus, "după ce inspectorii DSP București termină ancheta la Institutul Marius Nasta, vor face anchetă și la Matei Balș. La Matei Balș a mai fost raportat anul acesta un singur caz, pe la începutul lui ianuarie, fără legătură așadar cu cazul din februarie. Vreau să subliniez că s-a procedat corect la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta", a zis Ministrul Sănătății.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a decis, marţi, sistarea activităţii blocului operator şi a Secţiei de Terapie Intensivă de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", rezultatele analizelor arătând că există o infecţie nosocomială în unitate.

Ancheta epidemiologică a început vineri, după ce s-a stabilit că doi pacienţi care au murit erau contaminaţi cu acinectobacter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel