Sorina Pintea, la Săpoca: Spitalul era păzit. Pacientul a sărit pe geam

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a anunțat în cadrul unor declarații de presă, că Spitalul de Psihiatrie Săpoca beneficia de pază în momentul atacului mortal al pacientului aflat în sevraj.

Sorina Pintea spune că în cursul zilei de sâmbătă, doi paznici asigurau ordinea în Spitalul de Psihiatrie Săpoca, iar conform legii, aceștia nu trebuie să aibă o pregătire în acest sens, fiind muncitori necalificați.

Există pază, există două persoane, paznici, muncitori necalificați, cei care asigură supravegherea. Conform legii nu trebuie să aibă o pregătire în sensul acesta. Erau doi (...) sâmbătă erau doi. Personalul de supraveghere a reacționat în momentul în care s-a auzit zgomot în salonul 207, unde erau femeile. Asistenta a chemat muncitorii care au alergat după acest pacient care a sărit pe geam printr-un salon", a declarat Sorina Pintea.

Ministrul a mai spus că muncitorii necalificați trebuie să supravegheze pacienții din secțiile închise. ”Acea secție este închisă, cu gratii, acolo sunt muncitiri. În secțiile normale nu e nevoie. Acolo, asistentele supraveghează", a explicat Pintea.

Sorina Pintea se află la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău pentru a coordona ancheta internă, după ce patru persoane au murit și mai multe au fost rănite grav de un pacient, care i-a atacat cu un stativ de perfuzii.

Citește și: Sorina Pintea, anchetă internă la Săpoca: "Nu există criză de personal". Primele concluzii oficiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel