Piloți moldoveni reținuți la Moscova

Doi piloți moldoveni sunt reținuți în capitala Rusiei la un ONG deținut de fiul procurorului general al statului.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Republica Moldova a cerut sprijinul organizaţiilor internaţionale cu privire la acţiunile Rusiei în cazul a doi piloţi moldoveni eliberaţi recent din Afganistan şi transportaţi la Moscova, relatează site-ul Jurnal.md.

Sesizarea a fost făcută după ce autorităţile ruse au refuzat să permită accesul diplomaţilor moldoveni pentru a îi vizita pe cei doi piloţi.
„Autorităţile moldoveneşti, exprimându-şi îngrijorarea cu referire la un asemenea comportament pe arena internaţională, au solicitat sprijinul organizaţiilor internaţionale Oficiul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, cabinetul Comisarului UE pentru Justiţie, Consumatori, si Egalitate de Gen, Oficiul Central al Amnesty International şi alte instituţii, în vederea aducerii situaţiei piloţilor moldoveni ţinuţi la Moscova în albia legalităţii şi conformităţii cu dreptul internaţional", arată Ministerului de Externe din Moldova.

Cazați la un ONG

Cei doi piloţi, Lionel Buruiană şi Mihai Crihan, au fost răpiţi de militanţii talibani în anul 2015, după ce elicopterul companiei aeriene pentru care lucrau cei doi a fost capturat în Afganistan.

Potrivit Balkan Insight, Buruiană şi Crihan sunt îngrijiţi de un ONG condus de Igor Chaika, fiul procurorului Yuri Chaika.
Acesta a declarat că sănătatea celor doi este încă precară din cauza condiţiilor în care au trăit în timpul detenţiei din Afganistan.

Vezi și: Elicopter cu moldoveni, CAPTURAT de talibani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel