Pilot de Formula 2, mort la Spa Francorchamps. Anthoine Hubert avea doar 22 de ani

Formula 1, Bahrain - Rezultate antrenamente libere pe circuit
Formula 1, Bahrain - Rezultate antrenamente libere pe circuit

Este doliu în sportul mondial, după ce pilotul de Formula 2 Anthoine Hubert, în vârstă de 22 ani, a murit pe circuitul de la Spa Francorchamps, în urma unui accident grav. 

Tânărul francez s-a stins din viață în urma impactului cu mașina condusă de americanul Juan Manuel Correa, la o viteză de 170 la oră. Mașina lui Hubert a lovit parapetul de protecţie de pe marginea dreaptă a circuitului, a ricoşat pe pistă şi a fost izbit în plin de monopostul condus de Juan Manuel Correa, care, potrivit bbc.com, a ajuns la un spital din Liege și este în stare stabilă, scrie Mediafax. 

"FIA regretă să informeze că pilotul maşinii cu numărul 10, Anthoine Hubert, a fost rănit grav şi a murit la ora 18:35. Pilotul maşinii cu numărul 12, Juan-Manuel Correa, este stabil şi este tratat la spitalul din Liege. Vom reveni cu amănunte în privinţa stării de sănătate a lui Correa", a fost mesajul celor de la FIA.

Cursa, oprită definitiv 

În accident a mai fost implicat un al treilea monopost, care a lovit una dintre maşinile implicate. Pilotul acestuia din urmă, Marino Sato, a părăsit pe propriile picioare locul accidentului.

În urma evenimentului, cursa a fost întreruptă definitiv. Născut în Lyon, Franţa, Hubert a decedat la vârsta de 22 de ani, fiind pilot la Renault.

"Familia Mercedes trimite cele mai sincere condoleanțe familiei și prietenilor lui Anthoine Hubert și echipelor Arden și Renault în urma acestei zile tragice", a fost mesajul pilotului Lewis Hamilton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel