PIB. Ce loc ocupă România în UE

PIB Romania
PIB Romania

Bulgaria, România şi Croaţia au fost anul trecut ţările din Uniunea Europeană cu cel mai redus Produs Intern Brut pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS) - aproximativ jumătate faţă de media înregistrată în restul statelor membre. Informația a fost publicată de Oficiul European de Statistică (Eurostat). 

Acest indicator a variat anul trecut de la 47% din media UE în cazul Bulgariei, 57% din media UE în cazul României, 58% din media UE în cazul Croaţiei până la 267% din media UE în Luxemburg, 128% din media UE în Austria şi Olanda, 127% din media UE în Danemarca, 124% din media UE în Germania şi Suedia. 

De asemenea, Bulgaria, Croaţia şi România au avut anul trecut cel mai mic consum individual efectiv (AIC) pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS), din UE, scrie Agerpres.

În 2015, în Uniunea Europeană, consumul individual efectiv (AIC) pe cap de locuitor exprimat în PPS a variat de la 53% din media Uniunii Europene în cazul Bulgariei, 58% din media UE în cazul României şi 59% din media UE în cazul Croaţiei, până la 137% în cazul Luxemburgului şi 123% din media UE în cazul Germaniei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel