Piaţa Unică Digitală, negociere "Pachetul Copyright" în România

MCIN deschide consultarea pe marginea propunerii de Directivă privind dreptul de autor în Piaţa Unică Digitală.

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) anunţă organizarea, împreună cu Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), a unei reuniuni de consultare pe marginea propunerii de Directivă privind dreptul de autor în Piaţa Unică Digitală.

Directiva europeană face parte din cel de-al doilea pachet de modernizare a cadrului legislativ european în materia dreptului de autor şi a drepturilor conexe. Reuniunea va avea loc pe 15 ianuarie, începând cu ora 10,00, la sediul MCIN, se precizează într-un comunicat postat luni pe site-ul ministerului.

La data de 14 septembrie 2016, Comisia Europeană a lansat în negociere 'Pachetul Copyright', un set de cinci proiecte de acte normative, cu obiectivul unei revizuiri profunde a cadrului normativ european din materia dreptului de autor şi a drepturilor conexe, în directă corelare cu evoluţiile tehnologice accelerate şi cu discuţiile, la nivel european, privind Piaţa Unică Digitală.

Propunerea de Directivă privind dreptul de autor în Piaţa Unică Digitală vizează următoarele obiective: asigurarea unei oferte de conţinut mai variate şi un acces mai larg la aceasta la nivel online şi transfrontier; norme îmbunătăţite privind drepturile de autor în domeniile cercetării şi educaţiei; asigurarea condiţiilor unei pieţe mai echitabile şi sustenabilă pentru creatori şi presă, mai precizează MCIN.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel