Piaţa unică digitală - acord provizoriu. Care sunt beneficiile pentru europeni

Online
Online

Acord provizoriu privind propunerile CE privind vânzările online de bunuri şi furnizarea de conţinut şi servicii digitale.

Parlamentul European şi Consiliul au ajuns marţi la un acord provizoriu cu privire la propunerile Comisiei Europene din decembrie 2015 vizând vânzările online de bunuri şi furnizarea de conţinut şi servicii digitale, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar. Alături de regulamentul de eliminare a geoblocării nejustificate, care a intrat în vigoare în decembrie 2018, noul acord privind normele referitoare la contractele digitale reprezintă cea mai recentă realizare în contextul Strategiei privind piaţa unică digitală, aducând beneficii concrete pentru cetăţeni şi întreprinderi.

În declaraţia comună a vicepreşedintelui responsabil pentru piaţa unică digitală, Andrus Ansip, şi a comisarului pentru justiţie, Vera Jourova, se arată că: 'Unul dintre cele mai mari beneficii ale pieţei unice digitale a UE este faptul că le permite consumatorilor ca printr-un simplu clic să cumpere produse din orice ţară a UE, fără costuri suplimentare. Pentru întreprinderi, aceasta înseamnă că pot oferi produse, servicii şi conţinut digital peste tot în UE, având astfel acces la milioane de consumatori potenţiali. Consumatorii din UE vor fi mai bine protejaţi. De exemplu, atunci când conţinutul digital, cum ar fi muzica sau software-ul, este defect, consumatorii vor putea fi despăgubiţi. De asemenea, vor avea la dispoziţie mai mult timp pentru a demonstra că un produs cumpărat online prezenta un defect în momentul achiziţiei. Iar atunci când un produs se dovedeşte a fi defect, peste tot în UE se vor aplica aceleaşi mijloace de despăgubire, cum ar fi, de exemplu, o reducere de preţ sau rambursarea. Cât despre întreprinderi, acestea vor beneficia de o mai mare siguranţă juridică şi de o concurenţă loială.”

Citește și: Reguli noi pentru cumpărături online: orice card e valabil

Miza pieţei unice digitale

'Dorim să mulţumim Parlamentului European şi Consiliului pentru angajamentul lor de a găsi soluţii care să răspundă provocărilor cu care se confruntă consumatorii şi vânzătorii într-un mediu fără frontiere şi tot mai digitalizat. Acordul va spori încrederea consumatorilor, fiind benefic şi pentru întreprinderi. Nu în ultimul rând, o ofertă mai mare de produse şi conţinut digital pe teritoriul UE înseamnă mai multe opţiuni pentru consumatori, la preţuri competitive. Aceasta este miza pieţei unice digitale. Sperăm că Parlamentul European şi Consiliul vor arăta acelaşi nivel de angajament şi faţă de alte dosare prioritare ale UE, în special propunerea de modernizare a normelor privind drepturile de autor în vederea adaptării acestora la lumea digitală şi propunerea de regulament privind viaţa privată şi comunicaţiile electronice', se mai arată în declaraţie.

Citește și: UE, piaţa unică digitală: cumpărături online fără frontiere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel