Piața Victoriei, târg de Crăciun. Scandalul, în presa internațională

Scandalul târgului de Crăciun din Piața Victoriei a fost relatat pe larg de agenția internațională de știri Reuters. 

Iată traducerea articolului de pe Reuters: 

Protestatarii români s-au ciocnit cu jandarmii sâmbătă, când au oprit angajații primăriei de la construirea unui târg de Crăciun în piața care a devenit locul obișnuit al demonstrațiilor anticorupție din București.

Piața Victoriei a fost locul unor mari protete stradale la începutul anului, ca urmare a tentativelor social-democraților de a dezincrima unele infracțiuni de corupție și a fost un loc de întâlnire pentru protestele în mare parte pașnice.

La începutul acestei săptămâni, primarul municipiului București, Gabriela Firea, social-democrată, a declarat că va organiza un târg de Crăciun pentru cea mai mare parte a lunii decembrie în piață - o decizie despre care premierul social-democrat Mihai Tudose a spus că nu este "cea mai inspirată".

Sâmbătă, protestatarii au demontat schelele și gardurile pentru târg, fluturau steaguri și au scandat "Nu vom lăsa Piața Victoriei" și "Firea, nu uita, această Piață nu este a ta".

Trei protestatari au fost duși la o secție de poliție, conform purtătorului de cuvânt al jandarmeriei, Georgian Enache.

"Cerem Primăriei Municipiului București să abandoneze imediat ... mutarea la gard în piața Victoriei", au declarat activiștii de protest într-o declarație pe pagina de Facebook Corupția ucide.

"Aceasta înseamnă începutul anarhiei", a spus Firea într-o declarație mai târziu. Ea a luat decizia de a găsi un alt loc pentru târg. 

"Dacă primăria capitalei ar fi împiedicată să organizeze un eveniment într-un spațiu public care aparține tuturor, evenimente similare ar putea avea loc mâine la biroul prezidențial, parlament și alte instituții publice", a spus edilul capitalei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel