Piața Victoriei: PROTEST 22 aprilie. "Cine uită, nu merită!"

Pe 22 aprilie va avea loc un nou protest în București. Evenimentul a fost anunțat pe Facebook și se numește "Punctul 8 de la Timișoara. Cine uită, nu merită!".

"22 aprilie 1990-22 aprilie 2017

Mars pentru Democratie!

La ora 19 se pleaca in mars din Piata Victoriei spre Universitate.

Moment de reculegere pentru victimele acelei perioade si povestile REALE ale unor victime vor fi auzite 'la fantani', locul care si azi mai miroase a sange in amintirile noastre. Pe aceasta cale, rog cei care au de spus o poveste sa il contacteze pe Sandy Matei sau Marian Morosanu alias Ceausescu pentru o coordonare cat mai buna.

Pentru cei mai tineri si nu numai, un scurt istoric mai jos, a celor petrecute in acea zi de 22.04 1990:

Dupa un protest contra Guvernului Petre Roman in Piata Victoriei, coloane de manifestanti s-au indreptat spre Parlament.

La Piata Universitatii, un grup de studenti a intins o sfoara intre cele 2 statii de metrou, declarand Piata Universitatii 'Zona Libera de Neocomunism' astfel toata lumea a ramas in Piata Universitatii cu scopul declarat ca nu vor pleca pana ce Punctul 8 de la Timisoara nu va fi lege, care spune asa: 'nici un fost membru al nomenclaturii Partidului Comunist Român sau al Securității să nu aibă dreptul de a lucra în funcții publice pe o perioadă de 10 ani sau trei legislaturi consecutive, punând accent mai ales pe funcția de președinte. Această interdicție se numește lustrație' si televiziune libera.

La 27 ani suntem in strada pentru aceleasi cerinte. Noul punct 8 de la Timisoara: 'Fără condamnați penal în demnitățile publice' si un CNA care sa nu mai permita minciuna si dezinformarea unor posturi tv. NU lasati istoria sa se repete!!", se arată în descrierea evenimentului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel