Piața Victoriei. Grindeanu ”laudă protestele” în presa străină

Implicarea românilor în politică este un fapt pozitiv pentru țară, chiar dacă asta înseamnă că oamenii protestează împotriva guvernului, a declarat premierul român Sorin Grindeanu într-un interviu acordat vineri Politico care și-a titrat materialul "Premierul român laudă protestele împotriva lui".

Premierul a discutat cu jurnaliștii de la Politico în cursul vizitei pe care a efectuat-o săptămâna trecută la Bruxelles. Întrebările au vizat inclusiv ordonanțele de urgență 13 și 14 și protestele generate de adoptarea actelor normative.

"Vreau să privesc partea pozitivă a ceea ce s-a întâmplat. Civismul societății noastre a reacționat la această temă. E un lucru bun pentru țară, este un plus pentru societatea noastră, un plus pe care trebuie să ne asigurăm pe viitor că nu îl vom pierde, indiferent de domeniul în care se va mai isca o dezbatere", a afirmat prim-ministrul Grindeanu.

Politico notează că la Bruxelles tonul premierului român a fost 'conciliant' și că șeful guvernului a dorit să le dea liderilor Uniunii Europene "asigurări că România își menține angajamentul în lupta împotriva corupției și pentru păstrarea valorilor europene, în pofida crizei provocate de ordonanțele de urgență pe care guvernul a fost apoi forțat să le revoce".

În articol se arată că "Grindeanu a fost acuzat de oponenți că a fost instalat în funcție de liderul partidului, Liviu Dragnea, care nu a putut deveni premier pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a încercat să influențeze rezultatul unui referendum" și că prim-ministrul și-a apărat "cu dârzenie și uneori în mod sfidător guvernul".

Întrebat despre măsurile luate de la începutul mandatului, premierul a răspuns, potrivit Politico: "Vreți să vă fac o listă?". El s-a referit la planul de creștere a salariului minim și la eliminarea impozitului pe venit la pensiile mici.

"Nu sunt lucruri la fel de savuroase ca cele despre care vorbim, dar consider că sunt importante", a afirmat Grindeanu, conform articolului din Politico.

Încrederea românilor în PSD, ”decisă la urne”

Despre ordonanțele de urgență adoptate și apoi revocate, premierul român a spus că intenția guvernului și conținutul documentelor nu au fost bine comunicate. "Ca politician, când iei o decizie care generează o reacție de protest — chiar dacă a fost o decizie corectă când a fost luată — e clar că trebuie să faci un pas înapoi, dacă ești un politician responsabil și vrei să faci lucrurile așa cum trebuie", a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul a mai afirmat că modificările legislative vor trece prin parlament.

Întrebat despre posibilitatea ca protestele să fi arătat că oamenii nu au încredere în PSD, Grindeanu a făcut referire la victoria decisivă a partidului la alegerile parlamentare din decembrie 2016, când a obținut peste 45% dintre voturi.

"Când vine vorba de încredere, românii au decis la urnele de vot", a punctat premierul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel