PIAȚA MUNCII. Număr record de salariați în România

Conform raportului Institutului Național de Statistică, s-a înregistrat cel mai mare număr de angajați din ultimele două decenii.

Raportul publicat de Institutul Național de Statistică arată că s-a mărit numărul celor angajați în România. A trecut perioada de iarnă, au început să apară și slujbele sezoniere. Sunt sectoare care doresc să preia forță de muncă. Drept urmare, numărul salariaților a depășit 4.9 milioane. Motivele de bucurie ar fi căci, conform previziunilor, anul acesta se va trece de numărul de 5 milioane.

[citeste si]

Doar cei din țară

Dacă privim lucrurile prin prisma contractelor de muncă, atunci vom vedea că există peste 5.5 milioane contracte dde muncă pe perioadă nedeterminată și aproximativ jumătate de milion de contracte pe durată determinată.

Conform statitsticilor, în 1990 erau peste 8 milioane de salariați în România. Criza a lovit puternic, în 2011 au fost doar puțin peste 4 milioane de angajați. Nivelul de 4.9 milioane salariați a fost atins acum două decenii, în 1998.

Nu sunt luați în calcul cei aproape patru milioane de români aflați în străinătate. Cei mai mulți, apți de muncă, cu pregătire în domenii diverse. Din păcate, România are cea mai mare migrație din lume, după Siria. În țara de la Marea Mediterană este, însă, război de aproape un deceniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel