Petro Poroșenko, declarații alarmiste: Rusia ar putea ocupa Bucureștiul

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a pledat, într-un interviu acordat BBC, pentru solidaritate internațională cu Ucraina, deoarece Rusia are capacitatea de a ocupa nu doar Kievului, așa cum amenința Vladimir Putin, ci orice alt oraș european, scrie unian.ua, conform rtv.net.

"Armata Federaţiei Ruse numără 1,2 milioane de oameni. Conform aceleiaşi logici în care Federaţia Rusă poate 'cuceri Kievul', Rusia ar putea cuceri şi Varşovia, Vilnius, Riga, Bucureştiul, orice alt oraş, dacă întreaga lume nu se va uni într-o atitudine solidară cu Ucraina", a spus Poroșenko, referindu-se la declarația făcută de Putin în cadrul unei conversații telefonice cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, când a amenințat că Rusia poate ocupa Kievul în două săptămâni.

Poroşenko a subliniat că este pentru prima dată când ţări membre ale NATO i-au propus Kievului furnizarea de arme de mare precizie, nu pentru ca Ucraina să poate învinge în acest război, ci pentru a crea pe teritoriul ucrainean un sistem de securitate european, deoarece, a adăugat el, "acesta nu este doar războiul Ucrainei".

Zvon - Putin, lui Barroso: Ocup Kievul în două săptămâni, dacă vreau

Liderul ucrainean a refuzat să nominalizeze țările care și-au arătat disponibilitatea de a livra arme Ucrainei. "Aceasta este o informaţie confidenţială", a spus Poroșenko.

"Nimeni nu-şi face niciun fel de iluzii că soldaţi ai NATO ar putea, măcar teoretic, să lupte pe teritoriul Ucrainei, apărând democraţia şi securitatea ucrainene. Noi mizăm pe forţele proprii, însă avem o nevoie vitală de ajutor financiar şi de tehnică militară", a mai spus Petro Poroşenko.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel