Petrecere de Revelion la Biblioteca Naţională. Ramona Mezei, director BMB, primele declarații după scandal

Mihai Ciobanu / 05 ian 2020 / 17:31

Ramona Mezei - director al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti - a comentat cazul petrecerii de Revelion care a fost organizată la Biblioteca Naţională a României. 

Ramona Mezei, director general al Bibliotecii Metropolitane București, a analizat scandalul creat după ce la Biblioteca Naţională a României a fost organizată o petrecere de Revelion, afirmând că atragerea de fonduri pentru susţinerea actului cultural, cu respectarea legii, chiar şi când este vorba despre o bibliotecă, poate fi un lucru benefic.

"Spre deosebire de Biblioteca Naţională, BMB este o instituţie care este finanţată exclusiv din bugetul Primăriei Capitalei şi, din fericire, nu se află sub presiunea atragerii de venituri proprii. Însă, ca instituţie publică, ca structură ce se adresează comunităţii, cred că orice modalitate legală, etică şi morală - chiar dacă este mai puţin obişnuită - de a atrage noi persoane care să îşi îndrepte privirea către ceea ce se întâmplă într-un spaţiu destinat actului cultural, educaţional şi artistic este binevenit.

Eu nu am fost acolo şi nu pot face presupuneri nelalocul lor. Însă, pentru ca biblioteca să nu moară sau să fie întreţinută într-un mod artificial, ea trebuie să se transforme şi trebuie, până la urmă, să experimentăm, să ne adaptăm la ceea ce se întâmplă în jurul nostru", a declarat, pentru DC News, Ramona Mezei.