Petre Daea, intervenție la Digi24, după o știre: Era cât pe ce să-mi pierd echilibrul!

Petre Daea
Petre Daea

Seceta a afectat culturile din România. Situația, prezentată de Digi24, a fost taxată de ministrul Agriculturii, Petre Daea, printr-o intervenție telefonică în direct. 

"Stați puțin, că era cât pe ce să-mi pierd echilibrul! Dar nu o pot face! Meseria și analizele mele mă păstrează în spațiul obiectivității, de analize concrete ale acestei situații" a fost intervenția lui Petre Daea, la Digi24. 

La întrebarea prezentatorului TV DIGI 24 ce zone din România sunt aproape deșertice, Petre Daea a oferit un răspuns ferm: "Să o luăm liniștit, mai ales că e duminică, oamenii se și odihnesc, privesc cu încredere ce văd. Pentru agricultori și întreaga planetă, schimbările climatice sunt o realitate, și nu o ficțiune. Lucrul acesta îl spunem nu de acum și acționăm în consecință". 

"Toate culturile pot fi afectate de secetă. Pentru că seceta nu alege o cultură sau alta, e adevărat că, în zonele nisipoase, acolo unde solul nu poate reține apa, efectele sunt mai pronunțate, de aceea și structura de culturi este diferită. Este bine să avem o asemenea preocupare, dar nu în spațiul acesta nihilist-apocaliptic, în așa fel încât să introducem în comportamentul fiecăruia că, de mâine, schimbăm structura de culturi în România și ne apucăm de altceva. Nu trebuie să faceți speculații", a precizat ministrul Agriculturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel